Lara Adrian: A vámpír ölelése - Egy regénylakás könyvei Lara Adrian: A vámpír ölelése - Egy regénylakás könyvei
Friss posztok:

Lara Adrian: A vámpír ölelése

Írta: Gretty | 2011. szeptember 24., szombat | 20:10


Fülszöveg: Tess Culver megment egy idegent a biztos haláltól, és furcsa kapcsolatuk szenvedélyes szerelemmé alakul. A férfi, aki Dantének nevezi magát szörnyű látomásokból ismeri a jövőt, és tudja, hogy a vámpírháború sok áldozatot követel, de szerelmével talán a halált is legyőzhetik, csak ahhoz előbb át kell lépni az életen...

 Eredeti cím: Kiss of Crimson

A kezembe akadt, mert:
az Ulpius-Ház nyári, Facebookos villámakciója kapcsán spájzoltam be a sorozat magyar köteteit, és az első rész nem tántorított el a folytatástól.


Közös történetünk:
Ó és igen! Úgy látszik, hogy a sorozat indító kötetek hidegen (vagy legalábbis semlegesen) hagynak, de az is biztos, hogy a második részeket rendre imádom!!

Dante különösebben nem fogott meg a korábbi részben, amolyan 12 egy tucat szereplőnek tűnt, ám ezt a véleményemet porrá zúzta a saját története.

Nagyon szép keretbe van helyezve a párra találása, mert míg az elején épp … khm… csajozik, és tesz az érzelmekre, a végére már nem csak a választottja számára nyitotta ki a szívét, de még a Harvardoknak is. :))
Annyira jól működött a kettősük Tess-el, hogy nem lehetett nem drukkolni nekik.

A főhősnő eleve egy igen jól eltalált, kitalált karakter. Önálló, de mégsem harcos feminista módon. Sötét titkokat őriz, de nem alaptalan a félelme a képességétől, ráadásul le is képes győzni az önmagának bebeszélt rossz beidegződéseit.

Kettejük egymásra találása, bár vérköteléki szempontból igen korai volt, mégis egy lassú táncra hasonlított. Imádtam a parkban sétálós jelenetet, ahol ahelyett, hogy a várakozásoknak megfelelően az észvesztő Dante karjába omlik, megőrzi tartását, és meghúzza a határokat a férfinak. A kutyás részek meg egyenesen imádni valóak, elfogadnék én is egy olyan kis „dögöt”.

A fő gonosz elleni küzdelem cselekményszála is tovább bonyolódott, új fajtársakkal bővülve. Jól illeszkedett a drogterjesztés a félig űrvámpír, félig homo sapiens lények megőrjítéséhez. Még a végén megszokom ezt az egyedi csavart?!

Persze megint akadt olyan szereplő a hősnő életében, aki végtelenül idegesít, de itt elég komoly szerepe volt, és hát a végén meg is kapta a magáét.

Az újonnan megismert Sterling – Harvard – Chase viszont azon túl, hogy jókat mulattam a szekálásán, nem igazán hagyott mély nyomokat bennem. Sőt, kifejezetten bosszantott, pedig megértő voltam a tépelődésével szemben. De ahogy nézem, jó sok rész áll még a rendelkezésemre, hogy megkedveljem.

Tegan viszont még mindig a Team Tegan klubban tart, és történetét Elise-sel olyan egyszerűen, mégis sokat mondóan készítette elő Adrian, hogy le a kalappal előtte.

Viszont még mindig limonádé a sorozat, Team Dante, Team Tegan és Team Harvard kutyus ide vagy oda. De nem bánom, mert a továbbiakban is számítok a kellemes, könnyed kikapcsolódásra a Rendnek köszönhetően.

Kiadó: Ulpius-Ház

Borító: A gerinc tetszik, mert letisztult, munkában megfáradt szemecskéimnek megfelelő méretűek. Az elején lévő képecskék is korrektek, bár ennyi erővel maradhatott volna az eredeti is.

Kedvenc karakter: Dante meg a kutyuli

Anti karakter: Sterling Chase… hát igen, sajna ő Dantéval ellentétben, velem nem szerettette meg magát. Továbbá Ben és Marek, akik el is nyerik méltó büntetésüket.

Világkép: Boston még mindig teljesen semleges, az űrvámpír dolgot meg még mindig emésztem! :)

Értékelés:


Ha tetszett a poszt, oszd meg másokkal is!

0 megjegyzés:

Ne tartsd magadban...

Mondd el bátran a véleményed!

Ez a blog az ÖnTörvényű Bloggerek Klubjának tagja! Bárminemű plagizálás az Éhezők viadalán való azonnali részvételt vonja maga után!

Ha vinnél valamit, merthogy nem közkincs ám ez itt...

Creative Commons Licenc
Gretty Gretty szerint a világ - Egy regénylakás könyvei című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 3.0 Unported Licenc alatt van.
DMCA.com .

Ha üzennél...

Név

E-mail *

Üzenet *

Bemutatópéldány
Vendégszerepléseim a Klubrádió (95,3) Bemutatópéldány című műsorában, ahol Tímár Ágnessel beszélgetünk könyvekről.
.
 
Support : Creating Website | J. | Mas
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2010-2013 Egy regénylakás könyvei - All Rights Reserved