Ilona Andrews: Mágikus találkozás - Egy regénylakás könyvei Ilona Andrews: Mágikus találkozás - Egy regénylakás könyvei
Friss posztok:

Ilona Andrews: Mágikus találkozás

Írta: Gretty | 2012. október 28., vasárnap | 13:30

- Én, Declan Riel Martel, ade Domininik, ade Logran, ade Rotibor, Camarine grófja, Longshire, Svyator és Veres lordja, itt és most felesküszöm rá, hogy mindhárom feladatot végrejatom a következő két héten belül, amelyeket... - A lányra pillantott.
- Rose Drayton. - A pasasnak több címe van, gondolta, mint a TitleMaxnek. Talán néhányat zálogba csaphat, ha elfogy a pénze.

Eredeti cím: On the Edge
Fülszöveg: A varázslattal teli Perem, ahol Rose Drayton él, két világ határán terül el. Rose átjár dolgozni a Töredékbe, ahol az emberek autókon járnak, plázákban vásárolnak, és ahol a varázslat nem több puszta tündérmesénél. A másik világ Mágia, amelyet kékvérű arisztokraták irányítanak, és ahol a varázslat mindennapos, sőt megváltoztathatja az emberek sorsát. Ahogy a többi perembéli is, Rose átjárhat mindkét világba, de mindenhol törvényen kívülinek számít. Rose úgy gondolta, ha tökélyre fejleszti a varázserejét, jobb életet biztosíthat magának. De a dolgok nem a tervei szerint alakultak. Most feketén, éhbérért dolgozik a Töredékben, hogy felnevelhesse két kisöccsét, ráadásul meg kell küzdenie a kéretlen kérők hadával, akik őt és a varázserejét akarják. 
Ekkor toppan be az életébe Lord Declan Camarine, a mágiai kékvérű, aki szintén elhatározza, hogy megszerzi magának a lányt. És vele egy időben érkezik a különös, varázslatra éhes teremtmények egész hada. Rose-nak és a kékvérűnek össze kell fognia a szörnyű lények és megteremtőjük ellen, különben odalesz az egész Perem, és mindenki aki ott él…

Kezembe akadt, mert...
kíváncsi lettem arra, hogy mit alkothat egy házaspár. :)

Közös történetünk:
Úgy tűnik, hogy mindenki életében eljön az a mágikus hatalommal bíró titokzatos férfiember egyszer, aki teljesen leveszi a lábáról. Nálam ez a pillanat most jött el.
Aki Zenkának Pritkin, Wee-nek és még kismillió rajongójának Barrons, az nekem Lord Camarine.

Gondolom ebből már azért lehet sejteni, hogy eléggé bejött a könyv. De hogy mennyire nagyon, azt a most következő rajongói ömlengés hivatott bizonyítani. :)

Ilona és Gordon egy nagyon szerethető, néhol kicsit különös, helyenként nem annyira a miénktől eltérő világot hozott össze. Valójában egy katyvasz az egész, de a létező legjobb, legeklektikusabb értelemben.
Három világ keresztezi egymást, három, nem is olyan különböző néppel, akik között igencsak limitált az átfedés.
Töredék a mai világunk mása, van elektromosság és napi robot, pénzhajhászás és szemétkedés... ellenben egy csepp varázslat sem él ebben a világban.
Ennek ellentéte Mágia, ahol annak ellenére van víznyomás, hogy az elektromosságot és az autóvezetést nem ismerik... és mindent átitat a mágia, és a főnemesség diszkrét bája.
E két világ határán húzódik a Perem, melyben éppúgy élnek az emberek, mint a Töredékben, vannak tehetősebbek és napról-napra élők, bolondok és kevésbé dilinyósak, és mindenkiben ott él a varázslat, a kérdés csak az, hogy mennyire tudja kihasználni mágikus és emberi képességeit.
E világban él Rose is, aki erő szempontjából felette áll sokaknak, ám anyagiak terén bizony a feketemunkára szorul. Így a Perem és a Töredék között ingázik, melynek két igen egyszerű oka van.
Egyrészt el kell tartania két kiskorú öccsét, másrészt meg ha Mágiában próbálna szerencsét, a hatalmára ácsingózó szerencsevadászokkal kellene szembenéznie.
Márpedig ő a házasságból, köszöni szépen, de nem kér.
Vagyis jobbára a férfiakból, akikről leginkább annyit tud, hogy link alak mind, minekután a nagyapjának és az apjának sem sikerült jó példát mutatnia a társas kapcsolatok terén. És akkor még az anyját nem is említettük.

De Rose erős lány, szerencsére nem is tinédzser már, s bár kissé megkeseredett, igazán belevaló és erős főhősnő. Megkockáztatom, hogy a mindenkori Top 5 legjobb női karakter-listámon bebetonozott helye van innentől.

Persze forró fejű is kicsit, így mikor egy nap, a kert végében meglátja a delejes pillantású szőke herceget lordot, úgy elküldi a fenébe, hogy a lába nem éri a földet. :)

Pedig Camarine lordja megéri a pénzét, még ha kicsit arrogáns, sznob és titokzatos is. Engem legalábbis levett a lábamról, nem is akárhogyan.
Annyira tökéletesen összerakott főhős, hogy a felétől már direkt lassan olvastam a könyvet, csak hogy tovább időzzek a szöszi nemesember társaságában.

Annak ellenére hibátlan a szerelmi szál, hogy nem túlhangsúlyozott, és a romantikus érzelmeket inkább sejtetve ábrázolják, a bonyodalomra fókuszálva inkább.

Mert bonyodalom az mindig van. Egy titokzatos véreb-horda szedi áldozatait, akik a peremlakók mágiájából táplálkozik, s úgy tűnik, hogy még a legerősebbek együttes erővel sem tudják megállítani azt, aki irányítja őket.

- Azok a lények veszélyesek - mondta Declan. - És maga egy nagyon makacs nő. A végén még megöleti magát, csak azért, hogy engem bosszantson.

Ez pedig nagy szó, mármint az összefogás, mert a Peremben jobbára csak magáért felel mindenki.
Kicsit furcsa is volt az elején a viszonylag nagyfokú érzéketlenség egymás iránt, de szerencsémre a későbbiek során Rose intenzíven magyarázza a főúri termekből kiszakadt udvarlójának a dolgokat, és ennek köszönhetően mi is jobban megértjük a világok működését.

Természetesen a világfelépítés nem törekszik arra, hogy újrafogalmazza a fantasy-irodalmat, de nem is kell neki! Minden apró hibája ellenére (amit én egyébként nem láttam, csak olvastam, hogy mások igen) egy nagyon is működő, gördülékeny, és ami a lényeg, élvezetes világba csöppentem.
Annyira totál elmebetegek páran, hogy már az önmagában vicces helyzeteket generált. Ezt még megfejelték a szerzők olyan szarkazmussal, hogy mikor elkezdtem kigyűjteni az idézeteket, rájöttem, hogy idemásolhatnám a könyv háromnegyedét legalább.

Amikor meg ezek ketten (Rose és Declan) osztották egymást... atyám, rengetegszer újra fogom még olvasni a könyvet emiatt.
És az is biztos, hogy kipróbálom én ezt a masszív ellenkezés dolgot. Egész jó dolgok is kisülhetnek némi nyakaskodásból, úgy nézem. :)

- Ó, a kékvérű feddő tekintet. Mit tegyek? Kijelentem, hogy az ájulás kerülget.
Declan morgott valamit.
Rose megsimogatta a kezét:
- Még nem késő átgondolni ezt az "enyém leszel, Rose" dolgot.
- Szép próbálkozás - válaszolta Declan.

Megvan benne a Julia Quinn-féle sziporka, az Amanda Quick-féle főúri szertartásrend, olyan egyedi fantasy-világgal ötvözve, amilyen például Karen Chancé is. Az akció szál izgalmas, és nem banális, én legalábbis elagyaltam rajta egy ideig.
Tényleg mindenből egy kicsi van ebben a könyvben, mégis egyedi, és működik.

Rose figyelte, ahogy a körív megkerüli a férfit. Fordul. Fordul. Fordul. Mint egy ostor. - Adjon pár percet.
- Van ideje. - A férfi leült a fűbe.
- Ott fog ülni és nézni?
- Igen. A parasztlányok bámulásában a gazdag kisfiúk a legjobbak.
- Parasztlány?
Declan vállat vont:
- Maga kezdte a címkézgetést.

Nem akar többnek látszani, mint ami, mégsem bagatellizálja el. A kissrácok, Jack és Georgie problémáin keresztül kellő mennyiségű komolyság is van benne, mégis olyan királylányos befejezést kaptam, amiben nem is mertem reménykedni. (Ezért külön köszönet a párosnak!)

Egyetlen egy óriási baja van a könyvnek, mégpedig az, hogy véget ért, és imádott párosom ezennel befejezte aktív szereplését a sorozatban.
Úgyhogy hamarosan kénytelen leszek egy másodpéldányt beszerezni, mert ezt a mostanit bizony rongyosra tervezem olvasni.

A folytatás meg... egy percig nem kérdés, hogy azonnal ide a teljes sorozattal!

A könyvet nagyon szépen köszönöm az Egmont Kiadónak!

Értékelés:
Ha tetszett a poszt, oszd meg másokkal is!

0 megjegyzés:

Ne tartsd magadban...

Mondd el bátran a véleményed!

Ez a blog az ÖnTörvényű Bloggerek Klubjának tagja! Bárminemű plagizálás az Éhezők viadalán való azonnali részvételt vonja maga után!

Ha vinnél valamit, merthogy nem közkincs ám ez itt...

Creative Commons Licenc
Gretty Gretty szerint a világ - Egy regénylakás könyvei című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 3.0 Unported Licenc alatt van.
DMCA.com .

Ha üzennél...

Név

E-mail *

Üzenet *

Bemutatópéldány
Vendégszerepléseim a Klubrádió (95,3) Bemutatópéldány című műsorában, ahol Tímár Ágnessel beszélgetünk könyvekről.
.
 
Support : Creating Website | J. | Mas
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2010-2013 Egy regénylakás könyvei - All Rights Reserved