Sara Fawkes: Amit csak ő akar - Egy regénylakás könyvei Sara Fawkes: Amit csak ő akar - Egy regénylakás könyvei
Friss posztok:

Sara Fawkes: Amit csak ő akar

Írta: Gretty | 2012. december 17., hétfő | 11:42

Két csoportot kell rögtön az elején távozásra kérnem.
Az egyik csoport a 18 év alattiak, ugyanis ami itt lejjebb fog történni, azt a klaviatúra is épphogy eltűri, nemhogy a nyomdafesték. De tényleg… gyere vissza, ha betöltötted, mert én bizony nem megyek a kamasz kíváncsiság miatt börtönbe.
A másik csoport, aki még most válasszon másik posztot, vagy egyszerűen csak x-elje ki az oldalt, azok akik az erotikus irodalmat szeretik. Sajnálom, de nem fogok egyikőtökkel sem leállni vitázni, így teljesen feleslegesen idegesítitek magatokat a bejegyzésemen.

Na, most, hogy maradtunk kb hárman, akik feltehetően nálam is kíváncsibb fajták, és elmúltak(!) 18 évesek, előre bocsátanám, hogy Sara Fawkes könyve olyannyira megihletett, hogy nem tudom nem elemezni magát a műfajt is a történet mellett.

Lucy Delacourtnak nem álmai netovábbja
 a mostani beugró állás, de legalább fizetni
 tudja a számláit… egyelőre. Napjai fénypontja
 a reggeli liftezés: sikerül mindig úgy időzítenie,
 hogy mindennap láthassa a jóképű ismeretlent.
 De minden megváltozik, amikor egyik reggel az
 idegen a liftben elcsábítja a meghökkent Lucyt.
 Rá nem jellemző módon a lány ellenkezés nélkül
 megadja magát, és még csak nem is sejti, hogy
 buja kalandja a titokzatos férfival, akinek még a
 nevét se tudja, érzéki élmények egész sorozatát
 indítja el és örökre megváltoztatja az életét.
Adott Lucille – Lucy – Delacourt, aki beugróként (magyarul alkalmi munkás) dolgozik az USA egyik legnagyobb cégénél, a Hamilton Vállalatnál.
Minden áldott reggel, az irodaház liftjénél várakozva stíröli az egyik jóképű "sorstársát", s közben buja gondolatokkal szórakoztatja magát. Szerencsére már a 9. oldalon rájövünk, hogy a lenyűgöző idegen sem közömbös a hölgyike iránt, és a vészmegállító gombnak hála, egy orbitális pettinget kapunk szagelemzéssel, harapdálással, megízleléssel.
Irul-pirul Mária Lucy ezek után, s ha nehezen is, de rendben elvégzi aznapi feladatait, akkor még nem is sejtve, hogy a mélygarázsban vár rá még némi térdelés és roham szex… a reggeli ismeretlennel.
Az események eme feszített tempója után sem pihenünk egy percig sem, hisz még napirendre sem tértünk sajgó izmaink felett, máris a vezérigazgató irodájában találjuk magunkat, ahol ÓRIÁSI meglepetésünkre kiderül, hogy a titokzatos kéjléc tulajdonosa nem más, mint a főnökünk, aki ráadásul nyomorban tengődő életünkbe más tekintetben is változást hoz. Míg mi Lucy-val együtt az asztalra feküdve fura helyzetünkön merengünk, Jeremiah Hamilton visszautasíthatatlan álláslehetőséget és merevedő hímtagját kínálja számunkra. Lucy meg elfogadja, bár én itt már kiszálltam, mert egyrészt nagyon kellett röhögnöm, másrészt meg eddigre már telítődött az agyam a logikai bukfencekkel. (Később lesz róla szó.)

Na mindegy, Lucy elszegődik luxusprostituáltnak személyi asszisztensnek Remi (JeREMIah) mellé, egy huszáros vágással a szín is változik, immár Párizzsá, s Lucy elkezd agyalni, hogy vajon mit takarhat pontosan a szerződésében az a megfogalmazás, hogy amit csak a főnöke akar. Idővel ráadásul megismerkedik a Hamilton családdal, megmérgezik, házi őrizetbe kerül, elrabolják… aztán vége lesz a könyvek.

A Fawkesfire (na vajon) adta ki eredetileg folytatásos e-könyvként, 5 részre darabolva, ezt az egyébként sem túl terjedelmes remeket, és azt kell mondjam, meg is látszik, hogy hol és hogyan lett feldarabolva a sztori:
1. rész: orrba-szájba
2. rész: Párizs
3. rész: mérgezés
4. rész: házi őrizet
5. rész: újra orrba-szájba, de közben még el is rabolják Lucy-t

A manapság oly divatos mamipornó erotikus irodalom újabb gyöngyszeme az Amit csak ő akar is. Számomra az első próbálkozás a műfajjal, annak ellenére, hogy megvan a Twilight pornó fanfic könyvesített formája is, de a fentiek ismeretben én azt már nem fogom olvasni.

Rájöttem ugyanis, hogy itt komoly problémák vannak. Nem csak magával ezzel a történettel, bár az elég nagy gond, ha…
♥ a nő folyton sikkant, a pasi meg állandóan horkant.

♥ a borító szerint romantika, perzselő erotika és bűnügy vár rám, de ebből a romantika, mint olyan, szerintem a könyv közelébe nem menne, a bűnügy nincs is enyhén szólva is hagy kívánni valót maga után, és a perzselő erotika meg inkább az írónő anális szex iráni bizonytalanságát (vagy rajongását – erre nem tudtam egyértelműen rájönni) jelenti.

♥ New Yorkban valaki nem ismeri fel azt, aki még Donald Trumpnál is gazdagabb és befolyásosabb, mert nem hiszem el, hogy egy szánalmas újság sem akadt a kezébe a pasi képével, egy híradóban sem említették… Egy DT kaliberű pasi arcát szerintem odaát még a hajléktalanok is ismerik, de Lucy… ő nem. Neki még az sem igazán jelentett semmit, mikor a kóbor mélygarázsos pippantás után elhúzott mellette a limuzin. Csak a névtáblának hitt a tetőirodában.
Azt bezzeg tudja egy kisebb, eldugott reptérről, hogy sok magángépet fogad.

♥ azt a lelki szenvelgést kell végig hallgatnunk, hogy ő tulajdonképpen a megélhetésért csinálja mindezt (Naná, kisanyám! A kurvák legtöbbje, hidd el, ezért kezdi el.), de tulajdonképpen nem is akarja ezt, csak nem tehet mást. Majd két nap után már szerelmesnek érzi magát, de fél is a főnökétől, de kívánja is, de nem ilyen munkát akar, hanem másikat… bla-bla-bla.

♥ nem tudok elképzelni egy „kékesen borostás áll”-at. Vagy maximum akkor, ha előtte jól képen töröltek valakit, és belilult a helye, de az most így hirtelen nekem nem szexis.

♥ egyszerűen képtelen a főhősnő értelmezni azt a kifejezést, hogy „Amit csak én akarok”! Remi kerek-perec ezt mondta neki, majd gerincre vágta az irodája asztalán, meg még jó pár másik asztalon, de Lucy egyre csak azon agyal, hogy akkor mit is jelenthet az, hogy amit csak a főnöke akar. (Hát drágám, pontosan a francia tudásodat, csak nem úgy, ahogy a tolmácsok és fordítók alkalmazzák, hanem kicsit máshogyan.)

♥ az egyik oldalon még a nő megszabadul a köntösétől, majd pár perccel később újra leveszi azt. - Jól be volt öltözve fürdés után! (66-68. oldal)

♥ valahányszor önmagáról beszél a főhősnő, odabiggyeszt egy pozitív jelzőt a leírásba: selymes bőröm, feszes fenekem... tehát önbizalom dús hetyke kis leánykaként először tisztában van vele, hogy szolgálatkész nyelvével mit okoz a partnerének, mégis egy idő után átvált egy önbizalom hiányos libába, mintegy kötelező elemként. Onnantól ő már fakó, szürke és jelentéktelen.

♥ a főszereplő milliárdos folyamatosan harcra kész, és többet tölt lepedőakrobatikával, mint foglalkozik az üzlettel.

♥ annak ellenére ismerem a történet nagy részét, hogy még soha ilyen könyvet nem olvastam, csak a sajtóvisszhangokat róla:
• szerződés – pipa
• kontrollmániás üzletember – pipa
• kiéhezett, szende lányka – pipa
• engedélyre való élvezés – pipa
• sanyarú gyerekkorral magyarázott perverzió – pipa
• kidolgozatlan, férckarakterek – pipa
• bővített látókör anuson innen és túl – pipa
• fojtogatás, bilincselés, lekötözés… – pipa
• Edward Cullen – pipa

Volt itt minden, mint a pornómesékben általában (és ezt most nagyon pontosan tudom, mert a Megigézve, Erotikus esti mesék hölgyeknek című fantasztikus antológiát is volt szerencsém nemrég olvasni) és ép ésszel, és feltételezetten ép és egészséges nemi öntudattal fel nem tudom fogni, hogy lehet ez a műfaj ennyire sikeres mostanában.

Pedig még azt is eldöntöttem, hogy töredelmesen, piruló szűzlány módjára bevallom majd, ha netán lázba hoz a könyv, de ennek a közelében sem jártam.

Az első harmincvalahány oldalon fetrengtem a röhögéstől, mert olyan szókapcsolatok voltak benne, hogy azt hittem pornóparódiát kaptam.
- Minden reggel ebbe a liftbe szállsz be, és érzem az illatodról, hogy mire van szükséged.
Itt konkrétan azt hittem, hogy akkor ez a csóka is vámpír, de idővel csak nem akart csillogni, szóval rájöttem, hogy nem, de akkor már ugyan mennyire kell benedvesedni, hogy annak ennyire átható szaga legyen? Vagy mennyire kell jó szaglással bírnia valakinek, hogy ilyeneket megérezzen? (Így utólag felmerül bennem a kérdés, hogy velem van a baj? Az ilyesmit ki lehet szagolni, csak eddig nekem még túl unalmas volt az életem, és túl rossz a szaglásom? Vagy Lucy-nak van valami nagyon durva fertőzése?)
Egyelőre még nem írtam alá semmit. És bármikor elmehetek, kereshetek egy másik állást.
Erre elképzeltem magam, amint mosogatóként keresem a kenyérre valót egy gyorsétteremben, és beleborzongtam a gondolatba, aztán rögtön el is keseredtem.
Hát nem is tudom. Szerintem a Meki nem olyan rossz hely, és a mosogatás is jobb, mint a vasalás, de tény, hogy engem nem zavar, ha a nehezebb megoldást kell választani
Bárcsak itt volnátok, gyerekek, hogy együtt láthatnánk!
Gondolta Ms Delacourt, a szüleire emlékezve Párizsban. De hasonló megszólítás járt a rég nem látott barátainak is, szóval igazán nem értem, hogy ezen most mit akadok ki. Na, majd kipróbálom apáékon, hogy mit szólnak hozzá: Na de gyerekek, ne nézzetek már annyi kézilabda meccset!

De a kedvenc klisé:
Úgy tűnt, nagyon sok mindent nem tudok még arról az emberről, aki mellett dolgozni fogok.
Megállapítás két nap után, mely alatt az összes szóváltás abból állt, hogy Tedd szét a lábad!, Feküdj az asztalra! Térdelj le!
Azon döbbennék meg, ha eddigre tudott volna bármit is a főnökéről.

- Megpróbálok ellenállni neked - mormolta, miközben tekintetével a bőrömet cirógató ujjat követte. - Közelséged olyan nekem, mint a méreg, tudod te ezt jól. Legjobb lesz elfelejteni téged, minél messzebbre lenni tőled...
Jesszus, ez a pali tényleg vámpír!!! *-*

Ám ez még mind semmi, mert az én problémám a műfajjal kapcsolatban sokkal mélyebben gyökerezik.
Elengedtem a farkát, majd olyan közel húztam magamhoz, amennyire csak tudtam, és csak szoptam, dolgoztattam a nyelvem serényen.
Jézusom, éjjel kettő volt, a család már aludt, én meg nem bírtam abbahagyni a röhögést ezen a dumán. A kis serény. Értem én, sőt üdvözítem, ha a könyvek törekednek a választékos szóhasználatra, de a serény jelző eme kontextusban nemhogy agyonüti, de nevetségessé teszi a könyvet. Ráadásul tele van ehhez hasonlóakkal.

Viszont, azok a sarkalatos kifejezések, amik magát a testiséget írják le, ennyiből álltak: baszni, dugni, kefélni.
Na mármost, ezek pasi szavak, a kutyapóz, a garat gurguláztató térdelés és az anális szex pedig pasi pózok. És bár hálás vagyok a próbálkozásért, de nem, nem feledtetik velem a különböző extrém helyzetek közé ékelt szóvirágok, akárhány „hangos sóhajtás röppent ki száján”Lucynak.
Nem azt mondom, hogy egy nőnek nincsenek, vagy ne lehetnének extrém vágyai, nincs igénye gyors és pajzán, hovatovább BDSM menetekre néha, de hogy minden egyes könyvet, melyet manapság írnak ezzel kelljen telepakolni, az nekem nem százas.

Csak a magam nevében beszélhetek (de remélem felsorakozik még mellém jó pár nőtársam), de ha lázba akar hozni valaki egy nőt, akkor nem azt suttogja a fülébe (miközben a falhoz szorítva, hátulról matat), hogy „Édes baszni való lány…Ó, de dugnivalóan érzéki vagy!Kíváncsi vagyok, olyan jó-e az ízed is, mint a szagod.”… Szaga van már a tudod kidnek!

Szerencsére még nem kellett csak ehhez hasonlót se végig hallgatnom, és nem tudom, hogyan reagálnék pontosan, de hogy nem kapná meg a „muffom” a próbálkozó, az ezer százalék.
És azzal se menne sokra, ha ilyeneket oszt:
- Nem szeretem, ha valaki ellenkezik velem. Ha egyszer azt mondom, hogy tégy meg valamit, akkor elvárom, hogy azonnal meg is tedd, mert ha nem, annak lesznek következményei. – Még szorosabban markolta a hajam. – Térdre!
Az a hülye nő, meg nemhogy készséggel, de pajkos izgalommal és szorgos igyekezettel letérdelt! (Tényleg meg kell pusztulni a szóvirágai után!)

Egyébként elképzelhetőnek tartom, hogy nekem azért fixa ideám kiakadni ettől a térdelős dologtól, mert vidám kis gyerekkoromban a ’80-as évek végén, ’90-es évek elején ez még azt jelentette, hogy sarok, kukorica, iskolai rossz magaviseleten való hosszas elmélkedés. Ráadásul duplán, mert egy-egy vétségért előbb az iskolában kaptam ezt a szankciót, majd mire hazaértem, a szülők is jobbnak látták a repetát belőle. :\ Ki tudja, mire kondicionáltak még gyerekkoromban.

Szóval lehet, hogy velem van a baj, de ez nem erotikus. Ez néhol ordenáré, néhol meg röhejes. Tényleg ez kell az egészséges szexualitással rendelkező, bár talán ellaposodott kapcsolatban, ingerszegény szinglilétben lévő nőknek? Ez hoz lázba másokat? (Újra hangsúlyoznám, nem a szexszel van bajom, hanem annak kifejezésmódjával!)

A Harlequin füzetek kutya faszák ehhez képest, pedig ott se pironkodnak a szerzők nagyon, de míg az legalább szórakoztató ideig-óráig, ez inkább kínkeserves.
Nem lehetne, ha már nőként, nőknek szóló erotikus, oh pardon, perzselően erotikus könyvet akar írni valaki, akkor olyat is írjon?
Érzékiség, pajzánság… halványlila gőzük nincs ezeknek a mai "slágerszerzőknek" minderről. Nem attól lesz erotikus egy könyv, hogy a baszás szó 54-szer szerepel benne, és a napi szexuális tevékenység 4 és a végtelen között mozog, parancsra térdelnek benne a nők, hogy aztán fulladozzanak az orbitális faroktól, csak hogy megkapják a parancsszóra elérhető multiorgazmust.
Egyáltalán ki találta ki azt a baromságot, hogyha valaki jól végzi a dolgát, és azt parancsolja, hogy nem mehetsz el (de közben tovább serénykedik), akkor be is lehet tartani? Esküszöm, legközelebb meg fogom parancsolni én is valakinek!

A vágy felkeltése, az érzékletes, perzselő felvillanyozás szerintem valahol ott kezdődik, ahogy Nalini Singh ír. Egy puszta ajtó kinyitását is meg tudja úgy festeni előttünk, hogy abba lúdbőrzik az ember. Én mondom, ha Nalini elkezdene abban a stílusban, ahogy ír (és nem így, ahogy ezek a nők teszik) erotikus, sőt, akár BDSM könyveket írni, az lenne az igazi mamipornó, és úgy már a szó legnemesebb értelmében.
Mert a nők ám szerintem nem ilyenek, és eljátszadozhatunk a gondolattal, hogy de jó lenne síkosító nélkül a hüvelykujjával (és egyébbel) "kényeztetné" valaki a hátsó fertályunkat, élőben azért megnézném a tévképzetbe kergetett nőtársamat, hogy mennyire gondolja az esemény után mindazt élete legjobbjának.

Nem kell, hogy a romantika egyet jelentsen a csöpögéssel, apró dolgok, tettek is romantikusak, de nem is váltja fel egy normandiai kirándulás pár nappal egy majdnem halált okozó mérgezés után, ha egyébként uramnak kell szólítani a szexpartnert, aki fizet azért, hogy kiszolgálják beteges igényeit. (Amik egyébként miből is erednek? Apuka szigorú volt? Jajj, szegénykém! És megparancsolta, hogy legyél egy perverz, lelki roncs?  Nem? Akkor nőj már fel végre, mert ez így elég gyenge érv! Ez alapján nem kellene ép embernek rohangálni a Földön, mégse dugdos mindenki vég nélkül mindent a másikba.)

Értem én, hogy ebben a mai világban már olyan magas az ingerküszöbünk, és olyan gyors a tempónk, hogy csak durva dolgokkal lehet áttörni sokszor a körénk és a világ (reklámok, élvezetek, olvasmányok… stb.) közé emelt pajzsot, de ne csak olvassunk és befogadjuk a leírtakat, hanem értsük, értelmezzük, gondoljuk át, hogy ez valóban az, ami nekünk kell? Tényleg beérem azzal, hogy (képzeletben) pucsítok, nyüszítek, pénzért térdelek valakinek, aki néha kedves velem, egyébként meg egy darab fa, csak azért, mert a pénz sok, a megélhetésem bizonytalan, a pasiról meg azt írta az írónő, hogy ellenállhatatlanul jóképű?

És ha csak kicsit is elbizonytalanodik valaki, akkor ne érje be azzal, amit a kezében tart! Igenis szükség van/lenne nőknek szóló erotikus irodalomra is! Hiszek abban, hogy ugyanúgy szükség van rá, mint a férfiaknak a magazinjaikra, de nehogy már azok a lapok lájtosabbak legyenek, mint amivel a mi szemünket szúrják ki!
Valódi erotikát, valódi érzékiséget, rólunk, nekünk szóló szexuális aktusokat írjanak ezekbe a könyvekbe, ahol egyértelműen látszik, hogy nem a filmes pornóiparra épül, hanem van némi köze egy átlag nő fantáziáihoz!
Mert amíg ez nincs, amíg ilyen irodalmat nem követelünk ki magunknak azzal, hogy nemet mondunk a pasipornó könyvekre, addig jól át vagyunk verve. Úgy, ahogy nincsenek szerelmes zombik, vagy csillogó vámpírok (mert amikor ilyet olvas az ember, legalább pontosan tisztában van vele, hogy nem létező dologról olvas), kőgazdag, lelki sérült milliárdosok sincsenek (de még egy árva kőműves sem), akik napjában 16-szor meredő szerszámmal juttatnak nőket ájulás közeli állapotba, miközben azok ki vannak kötözve, meg vannak alázva, és különben is, csak Uram!-nak szólíthatják őket.
És félreértés ne essék, a fantasy zsánerből is ide tudnék idézni jó pár olyan könyvet, melyben már túlzásba, nemükhöz méltatlan módon túlzásba estek az írónők. (Rendre le is húztam az ilyeneket is.)
Tényleg csak engem zavar, hogy tárgyként kezelik a nőket az ilyen könyvekben, akik élvezik is ezt, aki olvassa, az meg tudat alatt erre kondicionálja magát, aztán meg sír a szája, hogy hogyan bánnak vele a való életben? Már bocs, de csodálkozik bárki is? Azt ne higgye senki, hogy ezen könyvek tartalmáról ne tudnának a pasik. És ha azt látják, hogy a fehérnép erre gerjed, akkor miért kellene máshogy viselkedniük? Uram bocsá', akár igazi férfiként, nem egy tekintélyelvű pöcsként, aki bár megpöcögteti, amit alapvetően elvárható, mégis az van, amit ő akar.

Na de nem hergelem feministának tűnő dumámmal tovább a kedélyeket!
Hozzátartozik a történethez, hogy a végére az akció egész bepörgött (nem a szexuális, hanem a bűnügyi szempontból), és azokon az oldalakon egész jó volt a regény. Igaz, volt egy rész, ahol azt hittem, hogy minden rosszfiú készséggel felvonul a nappaliban, de aztán szerencsére lövöldöztünk is. :)
Abban biztos vagyok, hogy akinek egyébként eddig is tetszettek az efféle könyvek, annak Sara Fawkes is műve is kötelező, mert mint már említettem, igencsak választékos jelzőket használ mindenhol, ahol nem szexuális tevékenységet kell leírni, s bár a könyv feléig csak bagzás van, azért onnantól adódik némi konfliktus is, egy egész izgalmas, bár thriller megközelítéssel élve elég semmilyen befejezés, a kivitelezés pedig igényes.

Részemről köszönöm szépen a könyvet a Hangoskönyv Kiadónak!
Egy egészen újfajta élmény volt.

Sok sikert kívánok a könyvhöz, ám a műfajjal kapcsolatos pályafutásom itt le is zárult. Majd ha az általam felvázolt, újhullámos erotikus könyvek is elkezdenek megszületni végre, visszatérek.

Hol van már a Micsoda nő, ahol nem féltek nevén nevezni a dolgokat, és annak ellenére sikeres volt, hogy nem csomagolták mű-önvád mögé a dolgokat. Visszafejlődünk?

Egyébként volt pár jelenet, ami nagyon, de nagyon hasonlított is a filmhez. ;)
Ha tetszett a poszt, oszd meg másokkal is!

18 megjegyzés:

  1. "Belájkolom" :D
    Jókat nevettem egyébként - és egyetértek a személyes véleményeddel. Megyek, olvasok inkább Nalinit :D:D

    VálaszTörlés
  2. OMG Gretty:)
    Hát nem elkezdtem röhögni, a "serényen" részen, erre nem megkérdezik az irodában, hogy min röhörészek?Erre pedig elpirulok?Áááá:)))
    Fun bejegyzés!
    De azért azt felírtam, hogy Pretty Woman képeket szúrtál be, ejj ejj. ;)

    VálaszTörlés
  3. @Titti: na tessék szépen békén hagyni! :) Ott legalább a kurva kurva volt, nem személyi asszisztens. Még csak escortnak sem finomították. :D
    És amúgy sem tehetek róla, mert egy csomó jelenetről egyszerűen a film pár jelenete ugrott be.

    A serényen meg... azon én is akkorákat röhögtem. Volt még hetykén és szorgosan is, és mind hasonló kontextusban.

    Most képzelj el egy olyan jelenetet, ahol a párodnak azt mondod: Kérlek, jer ide uram, és hetykén illeszd be a dildót. Ígérem, serényen teszek kedvedre, és szorgos leszek az éjjel.
    XDDD

    VálaszTörlés
  4. Na de én szeretem a PW-t:)

    És nem akarom elképzelni:DDD

    VálaszTörlés
  5. Nagyon régen olvastam olyan posztot, amin ennyire vihogtam. Szó szerint potyogtak a könnyeim xD Fenomenális volt! :D
    Kicsit olyan érzés kapott el, mint mikor én olvastam a szürke 50 árnyalatát.

    VálaszTörlés
  6. Sírva röhög!!!! Szar könyv, zseniális poszt!
    ez a szagodból tudom, na itt kapartam a falat :)
    kukorica térdelés, hát ez kész :D

    VálaszTörlés
  7. A család el nem tudja képzelni min kacarászok ilyen jókat. Tetszett ahogy alaposan kivesézted.
    A pasi eléggé egoista állatnak tűnik :/ elmehetne nyomkövetőnek ha ennyire jó a szaglása :D

    VálaszTörlés
  8. @Titti: én is szeretem a PW-t. Mindezek után és ellenére is. :)

    @Nancy: pedig ezt nem is tartom olyan jól sikerült posztnak. A moneres, vagy a hableányos... de a mancis is, na azok igen, de itt nem is igazán jöttek a sziporkáim.

    @EgyKönyvmoly: kis fiatal vagy még, neked már nem volt ilyenben részed, bezzeg én napi szinten térdeltem általánosban. @Nancy talán még tud nyilatkozni a témában, bár nem tudom, hogy városon mennyire dívott az effajta regulázás.
    Egyébként nem mondanám a könyvre, hogy szar. Szerintem ennél százszor rosszabbak is vannak. Maga a műfaj szar számomra, azon belül viszont ez a könyv elég jó helyen állhat. Itt volt lövöldözés. Na, nem a gyorstüzelővel. ;)

    @Magnoia: családot csókoltatom. :)
    Egyébként most jutott eszembe, hogy olvastam a könyvről egy magasztaló kritikát, hogy mennyi mindent kihagytam. Szóval a vesézés kicsit hiányos.
    Példának okáért nem említettem a karakterek kidolgozottságát, ami mint olyan, nem volt, és tök vicces, hogy ez csak most tudatosult, és nem szagoltam ki korábban. :D

    VálaszTörlés
  9. Ez valami oltári lett :D Végre valaki megmondja a frankót, mert ahhh teljesen egyetértek veled, hovááá fajul ez a világ, hogy ezek a slágerkönyvek???
    Jókat röhögtem, így kell a tutit megmondani viccesen, talán pár embernek tényleg átmegy a mondanivaló. Ki is rakom facebookra :))))

    VálaszTörlés
  10. Imádom ezt a bejegyzést. Komolyan! :-D

    Amit ki idézgettél, rájöttem, hogy tényleg nem nekem valóak ezek a totál erotikus könyvet. Pedig a borítója nagyon tetszik.
    Egyszer olvastam ilyen témájú könyvet, de... Egyáltalán nem vagyok prűd, de nekem olyan... Alpáriak ezek a könyvek. Szépen, és igényesen is meglehet fogalmazni a dolgokat, de ezek az új "írók" nagyon nem értenek ehhez.
    A Szürkéből is olvastam egy részletet, és teljesen olyan volt, mint egy ZS kategóriás pornófilmből vették volna.

    VálaszTörlés
  11. Úgy veszem észre, téged egy cseppet felidegelt ez a könyv! :D Végigolvastam a kritikád, sokat röhögtem... a könyvön sajna nem, azon csak sírtam, de serényen! :D

    VálaszTörlés
  12. @Linda Hollós: nem, nem a könyv zavar, hanem az erotikus irodalom ilyen módon való kivitelezése, és az, hogy ettől függetlenül mennyien olvassák. És sokan sajnos csak az ilyen hype-olt műfajokat.

    Az Evermore széria, a Mona Lisa ébredése, vagy a Hableányok kíméljenek sokkal jobban felidegelt.

    Ez csak elkeserít, hogy sokan ezt tartják erotikusnak.

    VálaszTörlés
  13. A Mona Lisa ébredése említést sem érdemel, annyira rémisztően sekélyes és kiábrándítóan ostoba volt, a többihez nem volt szerencsém, szerintem hál' Istennek. :) Igazán jó erotikus könyvet tán még sosem olvastam, de ezekben a Fawkes, meg James meg a többi gyöngyszem esetében, én nem is azon gondolkozom el elsősorban, milyen lehet az orientáltságuk, és mi az, ami hiányozhat az életükből (bár ez is egy érdekes gondolatmenet lenne), hanem az hogy érzelmileg vajon mit tudhatnak, ha ennyire szétcsúsznak a szereplőik, meg konkrétan az egész történetük...Az hogy sokak számára, lássuk be, ez a fellegvára az erotikának, az sokat elárul, de ez már társadalomkritika lenne...komolyan nem tudom, hogy ha a sok erotikus iromány közül kellene választanom, melyiket választanám. Nalini tud ez tény, de Ő elsősorban a hihetetlenül gyönyörű képi világával ragadott meg, meg a jellemábrázolásával. Az erotika ott járulékos dolog volt. Ward hasonló... A célzottan erotikus irodalomban, pedig mindig a felszínességbe botlom. pedig már nem egyet-kettőt elolvastam, köztük a Megigézvét is, meg már odáig süllyedtem hogy Appolainaire-t is elolvastam (jaj de beteg!), meg Maya Banks-t (a másik beteg :)), de eddig nem találtam olyat ami bevonzott volna... Nagyok az elvárásaim. :D Ja igen és az erotika meghatározásával mélyen egyet értek veled. A pejoratív kifejezések tucatszori ismétlése, nem az. :)

    VálaszTörlés
  14. @Linda Hollós: szerintem az a baj, hogy aki képes lenne egészséges, kívánatos és élvezetes erotikus regényt írni, annak esze ágában sincs, mert elrémiszti az, amit a piacon lát ezzel a címszóval.

    És igen, én is elgondolkodtam, hogy ezek a nők, akik ilyet írnak, vajon milyen "tapasztalatokkal" indultak el az Életbe, ha a vágy netovábbja szerintük a fentebb már kifejtett példák sokasága.

    VálaszTörlés
  15. @Bbabri
    A borítója tényleg szép, és egyébként a fordításon is látszik, hogy nem félvállról vette a fordító, de sajnos átírni ő se írhatta át.

    VálaszTörlés
  16. Iszonyatosan vicces kritika volt, jóval nagyobb élmény, mint a könyv lehet. :)
    Én bevallom őszintén mikor képbe került A szürke 50 árnyalata nagyon vártam. Azt reméltem, hogy kapok egy izgalmas, szexis könyvet, olyasmit amit én nem tudok vagy nem merek írni. Remegve megvettem a könyvet, és kábé a 16. oldalon azt mondtam, hogy nekem ez nem megy. :( Unalmas, vontatott. Igazából nem azt vártam a könyvtől, hogy semmitmondó elbénázott szövegek és helyzetek (őszintén ki annyira szerencsétlen, hogy hasraesik egy dögös pasitól???) után lesz egy kis entyempentyem. Reméltem bele némi tartalmat is, de rájöttem, hogy az én elvárásaim túl nagyok. (A szerződéses rész meg... hát a nő helyében visszaküldtem volna mailben, hogy köszi jót nevettem és a beteg fantáziáiddal keress meg egy pszichiátert, valamint az emésztési szokásaimhoz semmi közöd.)
    Szomorú, hogy ezeket a könyveket főként nők írják nőknek (szerintem egyébként férfiaknak). Egyébként is jellemző mostanában - mindegy hogy könyvről, filmről, zenéről vagy miről beszélünk - hogy szeretik az ürességet. Ha már van benne gy kis farok vagy egyéb, akkor nem számít mennyire lapos, unalmas, kidolgozatlan egy történet.
    Fúúú és amikor olyanokat olvastam hogy, "ezt a könyvet mindenképp olvasnod kell" meg "figyelem férfiak, ilyen egy igazi férfi", akkor igen erősen elgondolkodtam, hogy mire van szükségem és arra jutottam, hogy ha ilyen egy igazi férfi, akkor nyilván nem erre. :)
    Szóval én is teljesen egyetértek Veled, és gratula a kritikához, nagyon jól sikerült. :)

    VálaszTörlés
  17. @Edu
    Hűű... Köszönöm! :)
    Na igen, az bosszant engem is leginkább, hogy a reklámnak hála, azt hihetik a valódi férfiak, hogy nekünk, nem küszöbben felbukó nőknek ilyen férfi kell, mint amiről ezekben a könyvekben írnak. Pedig nem, de sajnos a tömeghisztéria hangosabb nálunk. :(

    Viszont aki szerintem pikáns, legalábbis olyan szegletét mutatja meg a szexualitásnak, ami kívül esik például az én... hogy is mondjam... fantáziámon talán?, az Maya Banks és könyvei.
    Ha már ajánlanom kellene erotikus könyvet, ezerszer inkább őt ajánlom, mint a mostani slágerkönyveket.
    Valahogy hihetőbb, valahogy reálisabb, és megvan benne az a pirulásra okot adó pluszt, amit félrevezetően ezeknél a könyveknél, mint szürke és társai, reklámoznak.

    VálaszTörlés

Ez a blog az ÖnTörvényű Bloggerek Klubjának tagja! Bárminemű plagizálás az Éhezők viadalán való azonnali részvételt vonja maga után!

Ha vinnél valamit, merthogy nem közkincs ám ez itt...

Creative Commons Licenc
Gretty Gretty szerint a világ - Egy regénylakás könyvei című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 3.0 Unported Licenc alatt van.
DMCA.com .

Ha üzennél...

Név

E-mail *

Üzenet *

Bemutatópéldány
Vendégszerepléseim a Klubrádió (95,3) Bemutatópéldány című műsorában, ahol Tímár Ágnessel beszélgetünk könyvekről.
.
 
Support : Creating Website | J. | Mas
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2010-2013 Egy regénylakás könyvei - All Rights Reserved