Extrák a Goodreadsen + közönségszavazás - Egy regénylakás könyvei Extrák a Goodreadsen + közönségszavazás - Egy regénylakás könyvei
Friss posztok:
Főoldal » , » Extrák a Goodreadsen + közönségszavazás

Extrák a Goodreadsen + közönségszavazás

Írta: Gretty | 2013. szeptember 22., vasárnap | 13:28

Nagyjából már tisztában vagyunk az alapokkal, így itt az ideje, hogy körülnézzünk az extrák között is, ugyanis számos apró cuki színesíti a Goodreadst. 

Menjünk a főoldalra, és fedezzük fel, mit rejt az Explore szekció!


Az Explore részen található dolgok egy részét kicsit lejjebb, a profilösszegző boxban is meg lehet találni.

Az extrák pár szóban:
Genres - Amolyan műfajkereső, mely sok részletezést nem igényel. Szükséges hozzá annyi angol tudás, hogy a műfajok neveit hajlandó legyél legalább guglifordítózni, de aztán szinte ki se lehet keveredni a könyvek közül, amiket egy-egy műfaj alatt ajánl a GR. :)
Listopia - A tagok által összeállított ilyen-olyan toplistákra lehet szavazni, vagy akár mi is kreálhatunk magunknak, például egy Kedvenc borítóim Top10-es listát, vagy akármit, amit csak el tudunk képzelni.
Giveaways - Az írók folyamatosan ajánlanak fel egy vagy több, akár dedikált példányt, és ezeket lehet az itteni jelentkezéssel megnyerni. Ráadásul ebben az a szép, hogy van, ami a Magyarországról is nyitott. Én elég sokszor játszom, s bár még nyernem nem sikerült, egyszer, az egyik író elküldte a könyvét e-ben, annak ellenére, hogy nem engem dobott ki a gép. Gondolom, szimpi voltam neki. :)
Popular - Különböző statisztikákat nézhetünk meg. Bár az extrák rész alatt van, szerintem ez inkább egy GR statisztikák posztot érdemel, így mindenképpen lesz róla szó később, de jelenleg huszadrangú az ismeretanyagunkban.
Goodreads voice - Minden, ami írói extra tartalmat el lehet képzelni...
Ebooks - A GR-en keresztül akár vásárolhatunk is. Erről már volt szó. Viszont itt konkrétan legális e-könyvekhez lehet hozzájutni.
Trivia - azaz a Never-Ending Book Quiz, ahol egy majdhogynem végtelen hosszúságú tesztet lehet kitölteni, vagy akár újabb kérdéseket kreálni. Azon túl, hogy széles spektrumú olvasottságot és kiváló memóriát igényel, még angolul is kell hozzá tudni.
Quizzes - Kérdéssorok, tesztek, tematikusan könyvekhez, vagy sorozatokhoz kapcsolódóan. Akár mi is kreálhatunk, és akár magyar nyelven is, viszont olyannal még nem találkoztam, úgyhogy amíg valaki kedvet nem érez az ilyenek készítéséhez, addig a már meglévőekhez angoltudás szükségeltetik.
Quotes - Idézetek felvitele, mások idézeteinek olvasgatása, megosztása...
Creative writing - A GR felüeltet biztosít kezdő- és hobbiírók számára, hogy megoszthassák a közösséggel műveiket, ezáltal is népszerűsítve magukat. Mi meg, mezei olvasók, akár új kedvencünket is felfedezhetjük. ;)
People - szintén statisztikai rész, a Popularral együtt lesz tárgyalva... valamikor.
Events - Események kreálása, keresése, azokra való jelentkezés.

Remélem látszik, hogy ez azért hatalmas adag, így arra jutottam, legjobb lesz, ha megkérdezlek benneteket, hogy mivel kezdjünk, és eleve milyen sorrendben haladjunk.
Szavazzatok arra, amiről leghamarabb szeretnétek részletes útmutatót kapni, s én meghajlok a nép akarata előtt, s olyan sorrendben fogok haladni! :)
Értelemszerűen a legtöbb szavazatot kapott részt tárgyaljuk először, és haladunk az általatok legkevésbé preferált felé.
Természetesen közben lesznek más jellegű posztok is, amik segítenek az oldal használatában, de ezt az extrás részt mindenképpen ilyen közmegegyezéssel taglalom tovább.
Határidő nincs, de mondjuk amint legelőször átlépi valamelyik a 30 szavazatot, akkor kezdem.



Egyéb kérdés? :)
Ha tetszett a poszt, oszd meg másokkal is!

0 megjegyzés:

Ne tartsd magadban...

Mondd el bátran a véleményed!

Ez a blog az ÖnTörvényű Bloggerek Klubjának tagja! Bárminemű plagizálás az Éhezők viadalán való azonnali részvételt vonja maga után!

Ha vinnél valamit, merthogy nem közkincs ám ez itt...

Creative Commons Licenc
Gretty Gretty szerint a világ - Egy regénylakás könyvei című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 3.0 Unported Licenc alatt van.
DMCA.com .

Ha üzennél...

Név

E-mail *

Üzenet *

Bemutatópéldány
Vendégszerepléseim a Klubrádió (95,3) Bemutatópéldány című műsorában, ahol Tímár Ágnessel beszélgetünk könyvekről.
.
 
Support : Creating Website | J. | Mas
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2010-2013 Egy regénylakás könyvei - All Rights Reserved