Kutyajó könyvek - Egy regénylakás könyvei Kutyajó könyvek - Egy regénylakás könyvei
Friss posztok:

Kutyajó könyvek

Írta: Gretty | 2011. november 23., szerda | 09:30

Nagyon úgy néz ki, hogy lesz ám nekem is ”vendégbloggerem”, és amíg ő bőszen olvas, gondoltam egy poszttal felvezetem, szép amerikai kifejezéssel hype-olom kicsit. :)

Imádata tárgya (kutyák), mely a könyvkiadásnak hála immár egybefolyik az én imádatom tárgyával (könyvek), remélhetőleg üdítően hat a blogra és a testvéri kapcsolatunkra is. Vagyis kutyás könyvek ajánlója következik, húgom leendő recenzióiról.

Ezen felül a bejegyzést Katamanónak ajánlom, a közös szenvedély okán. :)


Húgom nem egy nagy könyvmoly, én meg nem vagyok feltétlenül kutyabolond, mégis pár hete megkockáztattam az alábbi beszélgetést:
- Kérsz könyvet karácsonyra?
- Milyet? – nézett fel rám gyanakodva, hogy talán meghibbantam.
- Hát kutyásat! – feleltem neki kissé sértődötten, de azért lelkesedéssel telve, hátha igyekezetem nyitott kapukra talál.
- Minek? Nem kell megnevelni a kutyáimat, szóval úgyse olvasom el – zárta rövidre kutyaimádó kistesóm a diskurzust.

Nem is erőltettem tovább, pedig milyen jó is lett volna Cesar Millant betenni a fa alá, hiszen a tévében mindig nézi a műsorát, és akkor bezzeg állandóan egyetért vele.

De hogy-hogy nem, pár nappal később ő somfordált oda hozzám.
- Milyen könyvre gondoltál? – csak így, minden felvezetés nélkül. - Mert a kutyasuttogónak van már könyve is – kezdi el magyarázni, enyhe felsőbbrendűséggel a hangjában.
- Tényleg? – csodálkozok rá. - Én is pont rá gondoltam a múltkor. Kár, hogy nem olvasol ilyesmit – cukkolom.
- Gondolkodtam… Elfér a polcon. Rendeld meg! – utasított megfellebbezhetetlenül.

Halkan megjegyzem, addigra az előrendelési kedvezmény már ugrott, így hajszálaim csak kicsit fogyatkoztak meg. De azért boldogan tettem eleget a kérésének. Mikulás, Karácsony – mindkettő letudva egy-egy könyvvel. Gondoltam én... (Na jó, kap mást is, de erről pszt!)

Egy nappal később…

- Megjött már a könyv? Kezdeném olvasni – s mindezt olyan természetességgel, mintha nyomdánk lenne a garázsban.
- Még nem – közöltem vele, és eltekintettem azon tény ecsetelésétől, hogy a postás nem a mi kifutófiúnk.
- Pedig már olvasnám – sóhajtotta, és ment a dolgára.

Ezt még eljátszottuk kétszer, mire megérkezett a várva várt csomag. A kutyáink ez idő alatt összejátszottak velem, mert olyan nagyon rendetlenek voltak, hogy már tesó is kezdett kikészülni. Én meg pláne! Tökéletes táptalaj egy kutyanevelős könyvhöz. :)

Végül aztán egy este beállítottam, kezemben A KÖNYVVEL. Nem bírtam kivárni, – egyem a kis szívét, olyan bánatos kutyaképpel mászkált – hogy december legyen. Persze csak A csodálatos kutyadokit kapta meg, hogy legyen még tartalék tűzerőm az ünnepekre.
A szeme nagyra nyílt mikor meglátta, és olyan földöntúli csillogás költözött bele, amit ritkán látok tőle. (Persze ő ezt tagadja, de mivel én voltam a külső szemlélő, így eldöntöttnek veszem a dolgot. Csillogott és kész!)

Azon nyomban neki is látott az olvasásnak.
Igaz haladni lassan tud vele, mert a két munkahely sok időt elvesz az embertől, de nem egyszer hallottam sóhajtozni: „De jó is lenne otthon olvasgatni most.”

És csak ezért a mondatért már érdemes volt megvenni a könyveket. Ha meg még a kutyák is engedelmesebbek lesznek, hát én körbecsókolom Cesar Millant az első adandó alkalommal. :)

Ezért következzen most a Gabó Kiadó kutyás-könyves felhozatala.
És miért csak a Gabó?
Egyrészt, mert rengeteg munka lenne minden már megjelent, kutyákkal foglalkozó könyvet felhajtani, másrészt meg mert ők ”mentek el ebbe az irányba” leginkább. Ó, és említettem már, hogy Cesar Millant mennyire szeretjük?

A kutyasuttogó biztos befutó nálunk, így igencsak megörültem, mikor a kiadó Facebookon ”megsúgta”, hogy jövőre jön a harmadik könyv A kutya, mint családtag címmel.
Nos, nálunk már eleve azok, de valami azt súgja, – tesó súgja a könyve fölött – hogy Cesar és ő némileg mást értenek ez alatt. Kíváncsian várom a kutyabolond és a kutyasuttogó ”összecsapását”! :)

De lássuk mi is jelent meg eddig:

Cesar Millan – Melissa Jo Peltier:
A csodálatos kutyadoki
Hogyan váljunk falkavezérré kutyánk számára

A kutyád az őrületbe kerget? Agresszív, ideges, félénk vagy egyszerűen csak túl feszült? Négylábú barátod talán valami megszállottja: felugrál mindenkire, aki belép az ajtón, vagy azzal nyaggat, hogy újra és újra eldobd neki ugyanazt a koszos, zöld teniszlabdát?
Vagy esetleg úgy érzed, a te kutyád tökéletes, de szeretnéd, ha kettőtök kapcsolata még teljesebb lenne? Szeretnéd megtudni, mi motiválja? Szeretnél bepillantást nyerni a világába, hogy szorosabb kapcsolatot alakíthass ki vele?
Ha a fentiek bármelyikére igennel feleltél, akkor jó helyen vagy.
Manapság annak ellenére, hogy több könyv, több segítség, több képzési eszköz és még többféle jutalomfalat áll rendelkezésünkre, több neveletlen kutya van, mint valaha. Elérhetőek ugyan az eszközök ahhoz, hogy kutyáinknak jó nevelést adhassunk, mégsem értjük igazán kedvenceink természetét. Mindamellett, hogy legtöbbünk jó szándékú és szerető kutyatartó, a megértés hiánya sok problémához vezethet. Egyszerűen fogalmazva, a kutyák nem kis emberek. Nem úgy gondolkodnak, nem úgy viselkednek, és nem úgy látják a világot, ahogyan mi. A kutya az kutya, és meg kell tanulnunk a kutyát tisztelni bennük. Óriási kárt okozunk, ha emberként kezeljük őket, és a legtöbb viselkedési probléma éppen ebből fakad.
Cesar Millan kutyaviselkedési szakember segítségével a kutyánk szemével láthatjuk a világot, és kiküszöbölhetjük a viselkedési problémákat. Ebben a könyvében arra hívja fel az olvasók figyelmét, hogy a kutyanevelés legfontosabb része az ember és kutya közötti egészséges kapcsolat megteremtése és a határok egyértelműsítése.

Cesar Millan – Melissa Jo Peltier:
Hogyan neveljünk tökéletes kutyát
Kölyökkortól a fiatal felnőttkorig

Az egyetlen könyv, amelyre szükséged lesz egy boldog és egészséges kölyökkutya felneveléséhez. A National Geographic Channel A csodálatos kutyadoki című sorozatának sztárjától és nagy sikerű írójától.
Cesar Millan, a kiváló kutyaviselkedési szakember üzenete mindazok számára, akik kiskutyát terveznek magukhoz venni, vagy akik már belefogtak egy fiatal kutya nevelésébe az, hogy igenis fel lehet nevelni a tökéletes kutyát! Minden az első egy-két évben elvégzett helyes megalapozással kezdődik.
Miközben a könyv oldalain Cesar Millan megosztja velünk a négy különböző fajtájú kölyök felnevelése során szerzett részletes tapasztalatait, úgy érezhetjük magunkat, mintha ott állna mellettünk, és saját személyes szakértőnkként segítene nekünk és a kutyánknak közös életünk első napjaitól kezdve.
A Hogyan neveljünk tökéletes kutyát jó néhány hasznos és új információt tartalmaz a kölyök- és kamaszkorú kutyák nevelésével és igényeivel kapcsolatosan. A Cesar barátságos, könnyen befogadható stílusában íródott könyv választ ad a leggyakrabban feltett kérdésekre, valamint segít, hogy egy egész életre szóló szeretetteljes és kielégítő kapcsolatot tudjunk kialakítani hűséges barátunkkal.


Colin Tennant könyve ebben a hónapban jelenik meg, tovább bővítve a ’homemade dog trainer’ palettát. :D
Rákeresve a szerzőre nem sok mindent sikerült kiderítenem, (azon kívül, hogy névrokona egy skót nemesnek, aki imádott utazni – bár még az is lehet, hogy a két személy egy és ugyanaz?) de aztán a Goodreadsen találtam még pár könyvet tőle. Igen hangzatosak a címek, és tesó már elégedetten dörzsölte a tenyerét a borító láttán, így biztos közelebbről is megismerkedünk vele.

Colin Tennant:
A jól nevelt kutya

Minden kutyás tudja, hogy a rossz szokások megkeseríthetik a kutyatartás örömét. A távollétünkben folyvást ugató, a látogatóinknak vadul nekirontó, az asztalon hagyott ételből gátlástalanul lakmározó kutya bármikor felboríthatja otthonunk nyugalmát. Ez a sok száz beszédes fotóval illusztrált könyv, amelyet a kutyaviselkedés világszerte ismert szakértője írt, felvértezi a nehezen kezelhető kutyák gazdáit a legfontosabb tudnivalókkal minden gyakori viselkedési problémával szemben. Colin Tennant bevezeti az olvasót a kutyák pszichológiájába és etológiájába, rávilágít a „családi falkában” megfigyelhető viselkedésük okaira. Egyszerű gyakorlatokat ajánl a viselkedési problémák leküzdésére, amelyekkel a jutalmazás erejét felhasználva megszabadíthatjuk kutyánkat rossz szokásaitól.


Az alábbi szerző nevéről meg azt dobta a Google, hogy amerikai jégtáncos, és már kezdtem azt hinni, hogy mindenki csak másodállásban ír könyveket a kutyákról, mikor feltűnt, hogy akit én keresek, az az a Ryan O’Meara, aki kutyaidomítással és újságírással foglalkozik. Nem mellesleg szintén tévés műsort vezet és ő csinálja a K9 Magazine-t.

Ryan O’Meara:
Csodálatos kutyák
Alapvető tudnivalók és érdekességek

A kutyák különleges világának kézikönyve: több mint 400 meglepő tény és statisztikai adat a népszerű kutyafajtáktól a kiképzési módszereken át a hollywoodi hírességekig és a négylábúak folklórjáig.
Tudjunk meg néhány meghökkentő dolgot négylábú társainkról. Mit jelent az arckifejezésük? Melyik kutyafajta nem ugat? Melyek a leghosszabb életű, legkisebb, leggyorsabb, legértelmesebb fajták?
Ez a kötet a kutyákkal kapcsolatos érdekességek és alapvető tudnivalók kincsestára, s egyúttal gyakorlatias ötletekkel is szolgál a kutya kiválasztásához, tartásához, idomításához és ápolásához.



A következő szerzőpárosról aztán végképp nem találtam semmit, csak egy honlapot, ami számos kutyás trükköt mutat eb… akarom mondani be. :) Úgyhogy érthető, ha a könyvük is e téren igyekszik ellátni bennünket tanácsokkal.

Kyra Sundance és Chalcy:
101 kutyatrükk

Ő a barátod, a társad, a testőröd, a kutyád. Te pedig az élete, a szerelme, a falkavezére vagy. A tiéd lesz és az is marad, hűséges lényként szívének utolsó dobbanásáig. Tartozol neki annyival, hogy méltónak találtass feltétlen szeretetére. A 101 kutyatrükk kitűnő lehetőség arra, hogy közelebb kerülj a kutyádhoz, segíts neki beilleszkedni a családba, folyamatosan fejleszd szellemi és fizikai képességeit. - trükkök gazdag tárháza, - instrukciók lépésről lépésre, - bonyolultabb trükkök részekre bontása.
Gyakorlatok lépésről lépésre – az engedelmesség, a készségfejlesztés és az együttműködés jegyében. Valamennyi lépés fényképekkel illusztrálva!


A háziállat-viselkedés tanácsadó hölgy könyvére még nem hívtam fel húgom figyelmét, különben már rég lerágta volna a fél karomat, hogy beszerezzem neki. Hányszor hallottam tőle azt, hogy a kutyák valójában tudnak beszélni, csak nem emberi nyelven. No itt van neki ezek szerint a szótár. :)

Sarah Whitehead:
Hogyan mondják kutyául?

Mit mondana a kutyád, ha tudna beszélni? Ebből a könyvből megtudhatod, miért csóválja a farkát, hogyan adja tudtodra, hogy játszani szeretne, s miért szaglássza a többi kutyát.
Tanuld meg, hogyan kommunikálhatsz vele, hogyan taníthatod meg arra, hogy parancsszóra üljön vagy feküdjön, vagy hogy miként közölheted vele: eljött a séta ideje.
Gyerekekről és kutyáikról készült fényképek illusztrálják a különböző izgalmas játékokat, mutatványokat és trükköket, amelyeknek köszönhetően a kutyák nyelvének elsajátítása csupa öröm és szórakozás. Hamarosan te is folyékonyan fogod beszélni ezt a nyelvet. Minden kutya tud beszélni, csak meg kell tanulnod a nyelvüket, hogy szót tudjatok érteni egymással.


Utoljára hagytam a legíncsiklandóbb falatot. Ilene Hochberg könyve nem nevelni akarja az ember leghűségesebb barátját, hanem öltöztetni, mert ilyen kutya hidegben nekik is jár a kényeztetés. :)

Ilene Hochberg:
Kötött kutyadivat
36 kötnivaló egy hétvégére

Azok a kutyatulajdonosok örülnek igazán a könyvben bemutatott, gyorsan és könnyen elkészíthető, remek tervezésű pulóvereknek, akik imádnak kötni és szeretnének kutyuskájuknak egy-egy szép darabbal vagy kiegészítővel kedveskedni. A kötetben szereplő bármelyik modell megköthető akár egy hétvége alatt, s többségük olyannyira egyszerű, hogy még a kezdőknek is meghozza a kedvét a kötéshez. Azok a kutyatulajdonosok, akik hideg téli napokon a megfázástól féltik ölebeiket, a Kötött kutyadivatot forgatva egyre nagyobb kedvvel fognak majd bele a munkába és öltöztethetik kis kedvencüket praktikus vagy éppen elegáns viseletbe.


Ennyi lenne hát egyenlőre, de ahogy a dolgok idehaza állnak, lehet, hogy egészen alaposan ki kell képeznem magam kutyakönyv szakértővé. :) Tud esetleg  ehhez egy önképző könyvet?


Ha tetszett a poszt, oszd meg másokkal is!

0 megjegyzés:

Ne tartsd magadban...

Mondd el bátran a véleményed!

Ez a blog az ÖnTörvényű Bloggerek Klubjának tagja! Bárminemű plagizálás az Éhezők viadalán való azonnali részvételt vonja maga után!

Ha vinnél valamit, merthogy nem közkincs ám ez itt...

Creative Commons Licenc
Gretty Gretty szerint a világ - Egy regénylakás könyvei című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 3.0 Unported Licenc alatt van.
DMCA.com .

Ha üzennél...

Név

E-mail *

Üzenet *

Bemutatópéldány
Vendégszerepléseim a Klubrádió (95,3) Bemutatópéldány című műsorában, ahol Tímár Ágnessel beszélgetünk könyvekről.
.
 
Support : Creating Website | J. | Mas
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2010-2013 Egy regénylakás könyvei - All Rights Reserved