Ilona Andrews - Egy regénylakás könyvei Ilona Andrews - Egy regénylakás könyvei
Friss posztok:

Ilona Andrews

Írta: Gretty | 2012. január 14., szombat | 03:00

Múlt hónapban indult egy új rovatom, amit ezennel folytatnék, nehogy azt higgye valaki, hogy azonnal hamvába halt.

Januári alanyom nagyon adta magát azután, hogy mindkét blogger-példaképem ódákat zengett róla A sötétség angyalai antológia után. 



Az ott megjelent Alfák: Az eredet című novella az első magyarra fordított munkája Ilona Andrewsnak. 



Szilvamagnál és Angelikánál nagyon jó kis leírást lehet találni a történetről. 


Az Ilona Andrews név egy olyan írói álnév, mely rögtön két embert is takar: az urban (futuristic) fantasy kategóriában alkotó Ilona Gordont és hites urát, Andrew Gordont

Első közös munkájuk a Magic Bites, mely felmászott egészen a 32. helyig a New York Times bestseller listáján, még 2008-ban. 

Azóta egész tisztességes sorozattá nőtte ki magát a regény, melyet Kate Daniel Series néven kell keresni. 

Egy különleges világégés utáni jövőbe kalauzol bennünket a sorozat, ahol az emberiség túlzásba vitte a technológiai fejlődést, így a mágia bosszút állt azon. A varázslat ellehetetlenítette a tudományt, szörnyek portyáznak az utcákon, nekromanták, vámpírok és mindenféle erőszakos lények törnek az emberek életére. 

Itt él Kate Daniel, a nagyszájú, varázsvérű, kardmániás leányzó, aki nem fél szembeszállni az Univerzummal, így az ő kalandjait követhetjük nyomon hat regényen és több kiegészítő novellán keresztül. 

A sorozat kötetei a történetvezetés szempontjából: 
  • A Questionable Client – megjelent a Dark and Stormy Nights, című kötetben 2010-ben és a Magic Graves című, Jeaniene Frosttal közös duológiában 2011-ben. 
  • Magic Bites (2007) 
  • Magic Burns (2008) 
  • Magic Strikes (2009) 
  • Magic Mourns – megjelent a Must Love Hell Hounds című novellagyűjteményben 2009-ben.  
  • Magic Bleeds (2010) 
  • Magic Dreams – megjelent a Hexed című antológiában 2011-ben. 
  • Magic Slays (2011) 
  • Magic Gifts – 2011 karácsonya előtt volt elérhető ingyenes e-book-ként. 
  • Gunmetal Magic (2012. augusztus) – a kötetről ellentétes információkat találtam. Van, ahol regényként, van, ahol novellaként említik. Majd kiderül… 

A sorozat hivatalos oldala itt található. 

A The Edge Series névvel ellátott sorozatát Jeaniene Frostnak köszönhetjük, aki rábeszélte barátnőjét, hogy ne csak egy rövidke novella legyen a The Edge alapötletéből, hanem komplett regény. Igaz, a sikerig vezető út hosszadalmas volt, mert sokáig senki nem volt benne biztos, hogy sikeres lehet egy olyan sorozat, ami nem tipikus urban fantasy, főleg, hogy ekkor még az első Kate Daniels könyv fogadtatását figyelték. 

Végül mégis belevágtak, így már mi is megismerhetjük az Edge-t, ami két világ, Broken és Wierd között fekszik. (Bocsánat a fura hangzásért, de nem akartam önkényesen magyarítani.) 

Az egyik oldal pusztán csak gyermekded mesének titulálja a mágiát, miközben egyik napról a másikra élnek az itteni emberek. A túloldalon mások a szabályok, hisz az ott élő előkelőségek hozzák azokat. A mágia itt mindennapos, sőt, az erő, amit birtokolsz, képes megváltoztatni a sorsodat. 

A sorozat köteteit ez a különleges világ köti össze, ám minden könyvnél más-más szereplőkkel találkozhatunk: 
  1. On the Edge (2009) - Mágikus találkozás (Egmont, 2012)
    Rose Drayton és Declan Camarine 
  2. Bayou Moon (2010) - Áradó hold (Egmont, 2012)
    Cerise Mar és William 
  3. Fate's Edge (2011) -
    Audrey Callahan és Kaldar Mar 
  4. Untitled (2012. december) 

A sorozat hivatalos oldala itt található, meglehetősen régi frissítésekkel, de azért kellő információval az érdeklődők számára. 

World of Kinsmen: 
Ez a sorozat még inkább a jövőbe kalauzol bennünket, lévén sci-fi elemekkel átszőtt romantikus sorozat, és eddig csak e-book formájában jött ki. 

Túl sok információt nem lehet megtudni róla a szerzők honlapján, ám szerencsénkre Szinna már olvasta az egyik kötetet, melyet Angelika blogján meg is osztott. Íme!
  1. Silent Blade (2009) 
  2. Silver Shark (2011) 

Ha pedig a fentiektől nem lennénk meggyőzve, vagy épp ellenkezőleg, már kapnánk is kezünkbe valamelyik kötetet, akkor igazán örülhetünk annak, hogy a hivatalos honlapon ingyenes e-könyvek is találhatóak. Emellett persze részletes - azaz nem általam összetákolt - könyvismertetők, blogbejegyzések és sok egyéb érdekesség is.
Ha tetszett a poszt, oszd meg másokkal is!

0 megjegyzés:

Ne tartsd magadban...

Mondd el bátran a véleményed!

Ez a blog az ÖnTörvényű Bloggerek Klubjának tagja! Bárminemű plagizálás az Éhezők viadalán való azonnali részvételt vonja maga után!

Ha vinnél valamit, merthogy nem közkincs ám ez itt...

Creative Commons Licenc
Gretty Gretty szerint a világ - Egy regénylakás könyvei című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 3.0 Unported Licenc alatt van.
DMCA.com .

Ha üzennél...

Név

E-mail *

Üzenet *

Bemutatópéldány
Vendégszerepléseim a Klubrádió (95,3) Bemutatópéldány című műsorában, ahol Tímár Ágnessel beszélgetünk könyvekről.
.
 
Support : Creating Website | J. | Mas
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2010-2013 Egy regénylakás könyvei - All Rights Reserved