DIY kitekintés: Újabb könyvjelzők - Egy regénylakás könyvei DIY kitekintés: Újabb könyvjelzők - Egy regénylakás könyvei
Friss posztok:
Főoldal » » DIY kitekintés: Újabb könyvjelzők

DIY kitekintés: Újabb könyvjelzők

Írta: Gretty | 2012. március 21., szerda | 03:00

Újabb cuki-muki könyvjelző elkészítésére bukkantam a neten, s miután Marie volt olyan kedves és beleegyezett a fordításba, így feltétlen megosztom veletek. (Az eredeti verziót itt találjátok.) 

Na ezek aztán a szörnyike könyvjelzők, bár itt is lehet nyugodtan használni a fantáziánkat, és átvariálni az alapötletet.


A hozzávalók:

  • gülü szemek vagy minek is nevezzem, de a képek alapján biztos egyértelmű mindenkinek (kreatív boltban fillérekért hozzá lehet jutni)
  • karton papír (se nem túl vékony, se nem túl vastag verzióban) színes, szagos, mintás… amit csak el tudtok képzelni :)
  • lyukasztó (opcionális)
  • zseníliadrót (szintén hobbiboltból) de az eredeti ”recept” például azt írja, hogy essünk neki egy csőtisztítónak/üvegmosónak… szerintem esztétikusabb a zseníliadrót vagy bármely díszes-drótos megoldás (papírból, szalagból)
  • ragasztó, esetleg profibbaknak ragasztó pisztoly, de azzal ám nagyon kell tudni bánni ;)
  • olló vagy sniccer


A kartonpapírt osszuk fel három, nagyjából 7x10-es téglalapra. (E ponton már módosítok az eredetihez képest, mert így rögtön három könyvjelző alapunk is lesz, és nem pazaroltunk.) 

Ha ez megvan, akkor ki kell vágnunk az ”orrát” a szörnynek. Két bemetszésre van szükség kétoldalt, amit célszerűbb talán sniccerrel csinálni, s ha ez megvan, akkor ollóval végezni a lekerekítést. Persze szigorúan csak az egyik oldalon, hisz ez tartja majd helyén a könyvjelzőt. 

Hogy ki mely pontján helyezi ezt el, az szinte lényegtelen, bár ügyelni kell a szimmetriára, de ezen felül lehet középen, vagy kicsivel lejjebb-feljebb, ez ízlés dolga.


Mindenesetre, ha ez megvan, akkor jöhetnek a szemek. Nem vagyunk együgyüek, úgyhogy gondolom magyarázni sem kell a kép alapján, hogy hová kell ragasztani. (Ne a kivágott rész alá!)

Ezután lyukasszuk ki a ”homlokát”, a szemek felett, majd ebbe a lyukba lehet befűzni a zseníliadrótot, amit mindenki úgy hajlítgat, ahogy csak tetszik. (Arra kell csupán ügyelni, hogy ne legyen a drót se túl rövid, se túl hosszú, bár az utóbbit könnyebben lehet a végén orvosolni, mert könnyen vághatunk belőle.)


Ha kész vagyunk, akkor akár tovább is díszíthetjük. Írhatunk rá üzenetet, mottót, idézetet, de tovább csicsázhatjuk szalagokkal, flitterekkel vagy bármi egyébbel. 

A lényeg, hogy jól szórakozzatok közben! :) 


Ha valaki mégsem merne önállóan belevágni, annak javaslom a Címátköltő játékot, mert hasonló könyvjelző a nyeremény. ;)

Ha tetszett a poszt, oszd meg másokkal is!

3 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jó! Köszi! Elmentettem a virtuális könyvjelzőim közé ;-)

    VálaszTörlés
  2. Egy kis helyesbítést megengedsz? :) A "pipe cleaner" nem csőtisztító, és nem is üvegmosó kefe, kisiskolás koromban technikaórán mi pipaszurkálónak hívtuk, nem tudom, mi a rendes magyar neve, de az a kis szerszám, ami eredendően a pipa szárának kitisztítására szolgál, és pont olyasmi, mint az általad is említett zseníliadrót, egy drót, amit pompás színekben pompázó puha textilszálacskák borítanak. :)

    VálaszTörlés
  3. @MFKata: örülök, hogy tetszik. :)

    @poggi: persze, hogy helyesbíthetsz. :)
    Ebből is látszik, hogy iskolásként mennyire figyeltem technikaórán. Nekem az általad említett célszerszám eddig ismeretlen volt. :D
    Ellenben emlékszem, régen még egész vállalhatóak voltak az üvegmosóink. ;)
    No de sebaj, a lényeg a kreativitás. :)

    VálaszTörlés

Ez a blog az ÖnTörvényű Bloggerek Klubjának tagja! Bárminemű plagizálás az Éhezők viadalán való azonnali részvételt vonja maga után!

Ha vinnél valamit, merthogy nem közkincs ám ez itt...

Creative Commons Licenc
Gretty Gretty szerint a világ - Egy regénylakás könyvei című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 3.0 Unported Licenc alatt van.
DMCA.com .

Ha üzennél...

Név

E-mail *

Üzenet *

Bemutatópéldány
Vendégszerepléseim a Klubrádió (95,3) Bemutatópéldány című műsorában, ahol Tímár Ágnessel beszélgetünk könyvekről.
.
 
Support : Creating Website | J. | Mas
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2010-2013 Egy regénylakás könyvei - All Rights Reserved