A világvége után kezdődnek az igazán jó sztorik - Egy regénylakás könyvei A világvége után kezdődnek az igazán jó sztorik - Egy regénylakás könyvei
Friss posztok:
Főoldal » , , , » A világvége után kezdődnek az igazán jó sztorik

A világvége után kezdődnek az igazán jó sztorik

Írta: Gretty | 2013. április 10., szerda | 09:55

Nyilván nem a kis kirohanásom magvai vertek gyökeret a kiadókban, de tény, hogy jön pár disztópia, ami miatt vidul a lelkem, és elmondhatatlanul örülök, és már tobzódom magamban, arra várva, hogy a kezembe kaparinthassam őket.
Ráadásul mindegyik amolyan csemege, pavlovi nyálelválasztást bebikázó tartalommal, hogy azt se tudom, hova legyek, s ami a fő, hogy írjak róluk viszonylag normálisan, főleg úgy, hogy némelyikről még igen gyérek a magyar információim.

De amiről van: Könyvfesztiválra például a Főnix Könyvműhely hoz egy nagyszerűt, hogy egyem a kis szívüket.
Itt van Chris Howard, kinek könyvére nem átallott olyan szavakat használni egy blogger, hogy techno-western, meg futurisztikus semi-apokaliptika, és vannak benne kalózok... gonosz! kalózok, én meg rögtön elvesztem, pedig még ezután merültem bele igazán a fülszöveg értelmezésébe. Fák építése fémhulladékból, a főszereplő sosem látott igazi fát... kapunk majd sok faji, etnikai és kulturális sokszínűséget,  gyilkos sáskákat, és valahogy az se érdekel jelenleg, hogy Howard elsőkönyves író. Ráadásul a Főnixnek hála,már magamévá is tettem, így hamarosan érkezik a bejegyzés róla. ;)

Chris Howard: Gyökértelen
Kiadó: Főnix Könyvműhely
Megjelenik: 2013. Könyvfesztivál (április 18-21.)
Oldalszám: 288 oldal kalózos-techno-western rajongás puhakötésben
Ára: ?
Ismerkedj meg az íróval a honlapján!

A 17 éves Banyan fákat épít: elszórt fémhulladékokból erdőket kreál a gazdag ügyfeleknek, akik a pusztulás látható nyomai elől szeretnének menekülni. Bár maga Banyan még sosem látott igazi fát – hisz azok már egy évszázada kihaltak −, apjától még az eltűnése előtt sokat hallott a Régi Világról. Minden megváltozik, amikor Banyan megismerkedik egy rejtélyes nővel, aki különös tetoválást visel a testén – egy térképet, ami az utolsó élő fáhkoz vezet. A fiú elindul a pusztuláson keresztül, ahonnan nem sokan térnek vissza. Akik megmenekülnek a kalózoktól és fosztogatóktól, azokra ott várnak a sáskák… akik most már emberhúson élnek. De nem Banyan az egyedüli, aki a fákat keresi, az idő pedig egyre fogy. A bizonytalanságok közepette a fiú kénytelen szövetségre lépni Alphával, a vonzó, de veszélyes kalózzal, akinek szintén megvannak a saját tervei. Miközben pedig a talán csupán a legendákban létező ígéret földje felé tartanak, Banyan megdöbbentő dolgokat tud meg a családjáról, a múltjáról és arról, mire képesek az emberek, hogy visszahozzák a fákat.

No de, ha már faji, etnikai és kulturális sokszínűség, tényleg dőzs lesz idén, mert nyárra érkezik egy hasonló kvalitásokkal bíró másik könyv is, nevezetesen a Nyárherceg.
Azért nehogy azt higgyétek, hogy ezek a könyvek műfajon belül egyformák, fontos megemlíteni, hogy itt cyberpunk színezetet kap az elképzelt jövő, s a technika és a művészetek sajátos elegyet alkotnak majd a világ kegyetlenségével, miközben kilépünk egy olyan komfortzónából, amiben fiú csak lányt szerethet. Hát imádom!

Alaya Dawn Johnson: Nyárherceg
Kiadó: Cor Leonis
Megjelenik: 2013. nyár
Oldalszám: ? puhaborítós cyberpunk csoda
Ára: ?

Lélegzetelállító történet szerelemről, halálról, technológiai csodákról és művészetről a jövőbeni Brazília tropikus mesevilágában.
Palmares Tres mágikus városában egyszerre van jelen a modern technológia és a hagyomány, az éles nyelvű pletykafészkek és a dörzsölt politikusok. Eme nyüzsgő metropoliszban June Costa olyan remekműveket alkot, amik egy nap halhatatlanná teszik majd nevét. Ám a hírnévről dédelgetett álmai új fordulatot vesznek, mikor találkozik Enkivel, az új, merész Nyárkirállyal. Az egész város Enki lábai előtt hever – köztünk June legjobb barátja, Gil is –, de June számára a Nyárkirály többet jelent, mint borostyán szemek és halálos szamba. Ő látja benne a művészt.
June és Enki együtt olyan lenyűgöző és drámai műveket hoz létre, amit Palmares Tres sosem fog elfelejteni. Ők az olaj az ébredező forradalom tüzére, ami kész fellépni a kormány az új technológiát korlátozó szigorú intézkedései ellen. June pedig mindeközben reménytelenül beleszeret Enkibe… Ám kapcsolatuk csakis tragédiával végződhet mivel Enki sorsa, mint minden Nyárkirályé előtte, a halál.
Ez a futurisztikus Brazília ritmusával lüktető, lángoló szenvedéllyel, bámulatos karakterekkel és lenyűgöző ötletekkel teleszőtt regény elvarázsol és magával ragad.

A Cartaphilus oldalán is sok érdekes dolgot találtam, bár ők nem valami kommunikatívak, azért pár alapinformációt sikerült találnom.
Többek között, hogy lesz még idén Justin Cronin is, aki valahogy eddig kibekkelte magának, hogy ne figyeljek fel rá (a thrillerekre hajazó korábbi - Szabadulás - borítója miatt), de most már nem sok minden mentheti meg attól, hogy a vámpíros-poszt-apokaliptikus-horror trilógiáját magaménak ne tudjam.

Justin Cronin: Tizenketten
Kiadó: Cartaphilus
Megjelenik: 2013.
Oldalszám: ? rettegés keményborításban
Ára: ?

?




Most pedig tegye fel a kezét szépen, aki nem rakta ilyen-olyan virtuális, vagy elképzelt kívánságlistájára Lauren DeStefano könyvét!
Rögtön gondoltam, hogy egy kezet sem fogok látni. ;)
Magam is lángolok érte, mert szerintem ütős kis borító ez, és a téma is nagyon biztató, genetikai roncs emberiség, kényszerházasságok, illetve hát lányrablás, meg poligámia, ráadásul még Gigi is 5 pontosra értékelte, így biztos, hogy nincs benne szivárványpóni, meg habcsókos szerelem.

Lauren DeStafano: Hervadás
Kiadó: Cartaphilus
Megjelenik: 2013.
Oldalszám: ? hervadó élet
Ára: ?

?




A Robokalipszisben viszont már maguk a mikrohullámú sütőink fordulnak ellenünk, és taszítanak bennünket a kihalás szélére, megspékelve sok-sok akcióval, és némi thriller-vonallal a könyvet.

Daniel H. Wilson: Robokalipszis
Kiadó: Cartaphilus
Megjelent: 2013.
Oldalszám: ? robotalkatrész
Ára: ?

?




Michael Grant: Éhség
Kiadó: Egmont
Megjelent: 2013.
Oldalszám: 608 oldal feszült éhezés puhaborítás alatt
Ára: 3999 Ft

Három hónap telt el azóta, hogy a város minden tizenöt évnél idősebb lakója köddé vált. Az élelem hetekkel korábban elfogyott. A kamaszok éheznek, de senki sem talál megoldást a problémára. Mind többen fedeznek fel magukban ijesztő természetfeletti képességeket, a többiek pedig félnek mutáns társaiktól.  Egyre nő a feszültség, és egy szörnyű tragédia után végképp úrrá lesz a káosz a városon: a normálisak harcolni kezdenek a mutánsok ellen. Mindenki harcol mindenki ellen, és még a jók is gyilkolni kezdenek. Azonban még egy nagyobb veszély is fenyegeti a közösséget. A Sötétség, egy titokzatos teremtmény, aki eddig a hegyek mélyén élt, beszélni kezd néhány mutánshoz. Suttog hozzájuk, irányítja, hívogatja őket. A Sötétség felébredt álmából, és táplálékot keres.

Feltétlen be kell szereznem (1.) és olvasnom kell (2.) még a műfajon belül:

Justin Cronin: Szabadulás
Kiadó: Cartaphilus
Megjelent: 2010
Oldalszám: 840 oldal vérengzés keményborítósan
Ára: 3990 Ft

Rákbeteg feleségének halála után dr. Lear, az özvegy tudós elkezdi kutatni a hosszú élet titkát, a betegségek és az öregedés ellenszerét. A hamarosan a hadsereg felügyelete alá kerülő kísérletsorozat eredményeként azonban a 12 kísérleti alany – minden emberi vonását elvesztve – félelmetes, gyilkos lénnyé alakul át. A kutatás utolsó fázisában a tudósnak szüksége van egy hatéves kislányra is, akit szintén beoltanak a kiszámíthatatlan hatású vírussal. Annak ellenére, hogy a Colorado-hegységbeli kísérleti telepet kommandósok őrzik, a kísérleti alanyok, azaz a „fertőzöttek” kiszabadulnak. Senki és semmi nem állíthatja meg őket, a fertőzés egyre terjed, s mind több ember válik hozzájuk hasonló vérszomjas szörnyeteggé. Egyedül Amy, a hatéves kislány szervezete reagál másképpen a vírusra. A különös, világító lényekké átalakuló fertőzöttek az Egyesült Államok egész területét ellepik: már csak egy emberi közösség marad valahol Kaliforniában, melynek tagjai jól kiépített erődjük és harcosaik segítségével majd’ száz éven át megakadályozzák a fertőzöttek bejutását. A Kolónia lakói elszigetelten élnek a kaliforniai hegyekben, a régi, vírus előtti világot az idősek beszámolóiból vagy a Hosszú Portyákon látott romokból ismerik. Egy nap fura lány jelenik meg a Kolónia kapujában – Amy. Felbukkanása gyökeres változást hoz a Kolónia életében…
Michael Grant: Köddé váltak
Kiadó: Egmont
Megjelent: 2013. 02.
Oldalszám: 536 oldal sötét csábítás puhakötésben
Ára: 2990 Ft


Egy szempillantás alatt mindenki eltűnt.
Kivéve a fiatalokat. Éppilyen hirtelen megszűntek a telefonvonalak, az internet, a tévéműsorok. Nem lehet kideríteni, mi történt. Nincs, aki segítene.
Felüti a fejét az éhezés. Terjed az erőszak.  Egy sötét alak ólálkodik a fiatalok körül. Az állatok átalakulnak. Maguk a kamaszok is új képességekre tesznek szert - sosem látott, veszélyes, halálos erőkre - amik napról napra növekednek.
Veszélyekkel teli, új világ születik. Csoportok alakulnak, nő az összecsapás esélye. A külvárosiak összefognak a gazdagok ellen. Az erősek a védtelenek ellen. És fogy az idő: a születésnapodon te is el fogsz tűnni, mint mindenki más…


Ti melyikért élnétek túl a világvégét?
Ha tetszett a poszt, oszd meg másokkal is!

2 megjegyzés:

  1. Mindegyikért!
    A két várólistás könyvet nagyon, nagyon ajánlom, a Szabadulás egyszerűen szuper, nagy meglepetés volt nekem, bár egy kicsit hullámzó (nekem) a ritmusa.

    VálaszTörlés
  2. a twelve-ért és a whisperért mindenképpen túlélnék.

    és a szabadulás tényleg olvasós, nem is értem, hogy maradhatott ki neked eddig.:))

    VálaszTörlés

Ez a blog az ÖnTörvényű Bloggerek Klubjának tagja! Bárminemű plagizálás az Éhezők viadalán való azonnali részvételt vonja maga után!

Ha vinnél valamit, merthogy nem közkincs ám ez itt...

Creative Commons Licenc
Gretty Gretty szerint a világ - Egy regénylakás könyvei című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 3.0 Unported Licenc alatt van.
DMCA.com .

Ha üzennél...

Név

E-mail *

Üzenet *

Bemutatópéldány
Vendégszerepléseim a Klubrádió (95,3) Bemutatópéldány című műsorában, ahol Tímár Ágnessel beszélgetünk könyvekről.
.
 
Support : Creating Website | J. | Mas
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2010-2013 Egy regénylakás könyvei - All Rights Reserved