Egy hely, amit látnod kell! - Egy regénylakás könyvei Egy hely, amit látnod kell! - Egy regénylakás könyvei
Friss posztok:

Egy hely, amit látnod kell!

Írta: Gretty | 2013. október 9., szerda | 10:05

Bár Cassie a gyerekkora nagy részét Philadelphiában, majd bujdosó évei egy részét Atlantában - ahol mi is csatlakoztunk hozzá - töltötte, a sorozat valódi helyszíne a Dante, ami LasVegasban, Nevada államban található. Persze egész sokat időztünk a Megérint a sötétség című részben a MÁGUSBAN is, de az alig távolság Vegastól, az időutazások, illetve kutatások során felkeresett helyszínek pedig önmagukban is megérnének egy-egy misét, így lássuk most a központi gyülekezőhely, Casanova kaszinójának környékét. (De szépen alliterálok!) :D


Nevada államról 10 fontos dolgot kell tudni:

    Forrás
  1. Az Amerikai Egyesült Államok 36. tagállama.
  2. Becenevei: "hóval borított" (heh? o.O Nevadának sivatagi éghajlata van), "az ezüst állam", "harcban született" - (Pont, mint Cassie és Pythiasága!) ;)
  3. Itt az egyik legkönnyebb és leggyorsabb módja a férjhezmenetelnek és a válásnak is.
  4. A meleg párokat ugyanolyan jogok illetik meg élettársi kapcsolatban, mint a hetero házasokat, és még a transzszexuálisokat sem cseszegetik.
  5. Annyira liberális, hogy még a prostitúció is teljesen legális (hát, legalábbis két megyét kivéve, de ebben akkor is egyedülálló az országban).
  6. Érinti a Mojave-sivatag, aminek része Death Valley, a bolygó egyik legforróbb területe, s mely sivatagnak egy részén fekszik...
  7. Las Vegas, a játékszenvedéllyel küzdők jelenkori Mekkája, azaz a legális, ám mindenképpen nyomorba döntő (bár ez attól függ, hogy játszol-e, vagy kaszinód van) szerencsejáték fellegvára.
  8. 1951-ben nukleáris fegyvereket teszteltek a szerencsefővárostól 100 km-re (szóval én nem ennék vegasi termesztésű salátát még most se).
  9. És hogy az 51-es körzetet - bár mindenki tudja, hogy itt van, még véletlenül sem említik meg egyetlen hivatalos vagy félhivatalos leírásban sem, ami a neten kering. Annyit ugyan elismernek, hogy az állam területének megközelítőleg 86%-a a központi kormány tulajdonában van, de ez elég nagy terelés ahhoz képest, hogy az X-akták és a Csillagkapu óta mindenki kiemelten figyeli ezt a körzetszámot világszerte.
  10. Meg persze itt található - illetve hát, már aki képes rá, hogy megtalálja - a MÁGUS, vagyis a Metafizikai Lények Állandó Gyűlésének Újkori Szövetsége főhadiszállása.

De ha már említettük Las Vegast, illetve, hogy ott található Antonio egykori, jelenleg Casanova birtokában lévő Dante Hotel és Kaszinó, ejtsünk pár szót a világ leggiccsesebb városáról!

A las vegas kifejezés spanyolul annyit tesz, hogy "a rét" vagy "a mező", ami állítólag onnan jött, hogy az első európaiak - s gondolom, nem meglepő, hogy azon belül is spanyolok -, ezt a roppant kreatív nevet adták neki. Szerintem nagyon be lehettek szívva, mert egy sivatagos kopár vidékbe én akárhogy próbálkozom, nem tudnék rétet belelátni. Jó, völgyben van, az tény, de azért van különbség
eközött                                        meg                                         eközött

Egy másik elmélet szerint a föld alatti vízkészleteknek van köze a dologhoz, de az a magyarázat nekem még röhejesebb, szóval ki se fejtem bővebben.
Vegas egyébként mára Amerika legnépesebb városa lett, és ezt úgy nagyjából 100 év alatt sikerült elérniük. Na, nem hiszem, hogy az 1905-ös vasútépítés, és a bányászat volt az, ami ezen sokat lendített, sokkal inkább a 26 évvel későbbi szerencsejáték legalizálás, majd a Hoover-gát megépítése, és akármilyen furcsa is számomra, a nukleáris kísérletek. (Inkább nem is mondom, mit gondolok a katasztrófaturistákról.)
Egyébként az év 293 napja napsütéses, szóval kezdem érteni, hogy miért olyan ingerült folyton Pritkin. Azt a 35-40°C-os hőséget hosszú távon én se bírnám feltétlen úrinőként, pláne, hogy folyton ránk támad valaki, és a rengeteg rohangálástól a saját levünkben úszunk.


Szóval eme becses városkában található a Dante, ami az egyszerű halandó számára talán a szokásos kaszinónak tűnik, de ennél nagyobbat nem is tévedhetünk.
Tony egy szemétláda, de az üzleti érzékére nem lehet rosszat mondani. A Dante nevű bárt kiváló helyen, a Luxor közelében alakította ki, és még hajnali fél ötkor is zsúfolásig telve volt emberekkel. Nem voltam meglepve, hisz tökéletesen illett Vegas hangulatához. Az Isteni színjáték világát tükrözve kilenc különálló helyiség alkotta, mindegyiket a Dante Alighieri által elképzelt Pokol egy-egy bugyráról mintázták. A vendégek több hatalmas, kovácsoltvas kapun át juthattak be, melyek oldalán kínok közt vonagló bazaltszobor alakok álltak, és mindenki elolvashatta a híres mondatot is: KI ITT BELÉPSZ, HAGYJ FEL MINDEN REMÉNNYEL! Ezután egy sekély folyón evezett át velük a számos szürke csuhás Kharón egyike, így juthattak el a barlangszem előcsarnokba, ahol a klub helyiségeinek térképét arany és vörös színekkel festették fel a falra.(...)
A hely kialakítása elég logikusnak tűnt. A büfé például a harmadik bugyorban volt, ahol a falánkság bűnéért kell vezekelni.
(...) az Oboa elnevezésű bár volt a második bugyor központja. Ha esetleg a bejáratnál nem kaptunk Volna eleget a Pokol és a kárhozat ígéretéből, itt egy kicsit egyértelműbbé tették a helyzetet.
~ ♦ ~
A Dante zombibárjában ültünk. Ez volt az egyik legnépszerűbb látványosság az épületben. Hírnevét elsősorban a véres és naturalista díszleteknek, valamint a jó hangú - bár sajnálatos módon elhalálozott - előadók műsorának köszönhette.

A Dante átlagos hálószobái:

A szoba túlsó felén egy nagy gardrób állt, a klub felé néző falon ott volt az ajtó, szemben vele pedig egy hatalmas festett üvegablak helyezkedett el. Ezek az ablakok a Dante afféle védjegyei voltak. A tervezők itt minden bizonnyal azért rejtették az öltözők mögé, mert a gótikus pompa nem passzolt a tiki bár hangulatához. Annak eredményeképpen, hogy egy egészen kis szoba falára ilyen óriási ablak került, a helyiség valóságos színpompában fürdött: rubin-, zafír-, smaragd- és gyöngyházárnyalatok váltakoztak. Folyton átalakuló, táncoló árnyakat vetettek a takaróra, a padlón pedig a legkülönfélébb alakzatok rajzoltak színes foltokat.

Mindennapok a Dantéban:

A Dantéban mindenki hozzá volt szokva a kisebb balesetekhez. Néhány éhes vízköpő épp az előző este döntött úgy, hogy a kaszinóban tartott állatokból falatozik egy keveset. De rá kellett jönniük, hogy az idomított farkasok egészen másfajta lények, mint amire számítottak. Az eredmény egy közel apokaliptikus méretű összecsapás lett az alsó szinteken, így az állandóan itt tartózkodó elsősegélynyújtó csapatnak bőven akadt tennivalója. És az efféle mókák egyáltalán nem voltak szokatlanok errefelé.
~ ♦ ~
(...) a Dantéban senki nem tartott normális napirendet. Ennek bizonyára lehetett némi köze ahhoz, hogy az itt dolgozók fele a napfényben lángra lobbant volna.

A személyzet:

Emberekre számítottam tógákban és szőrös nadrágokban, de a lény, aki a bejáratnál fogadott, nagyon is valódi volt. Elképzelésem sincs, hogy a pokolba tudták elhitetni az ide látogatókkal, hogy a személyzet csupán rendkívül élethű jelmezeket visel. A csökevényes szarvacskák, melyek a szatír mahagóni színű hajkoronájából kandikáltak ki, akár ragasztva is lehettek volna, és a fején lévő akantusz koszorú sem volt feltétlenül igazi, de a ruházata – ami nem volt más, mint egy kimustrált bőr ágyékkötő – egyáltalán nem rejtette el nyilvánvalóan valódi szőrrel borított tomporát, és fényes fekete patáit.
~ ♦ ~
(...) a nagyobbik szürke lény mellettünk elhaladva kibillentett az egyensúlyomból nagy, himbálózó farkával. Fehér séfruhát viselt, amit egy kis piros kendő és magas szakácssipka tett teljessé.
~ ♦ ~
(...) az egyik szakács, egy apró lény, aki hajhálóval fogta le hosszú, lifegő szamárfüleit, végigrongyolt a helyiségen. Kérges talpával átgázolt meztelen lábfejemen, amitől összerándultam és hátrébb ugrottam.
~ ♦ ~
Kábultan néztem körbe, de egyelőre minden figyelmemet lekötötte a hófehér flitteres ruhában éneklő férfi a színpadon, aki minden bizonnyal erotikusnak gondolt táncmozdulatokat is előadott. A golyó, ami nemrég átütötte a koponyáját, elég nagy kaliberű lehetett, és a paróka, amelyet ideiglenesen a fejére húztak, nem sokat takart a sebből. A bárban lévő nők ennek ellenére szobakulcsokat és fehérneműt dobáltak fel neki, minden bizonnyal észre sem vették a kis malőrt.
~ ♦ ~
Egy zombi pincér érkezett. Hawaii mintás inget viselt, ami elfedte szürke bőrét, és bermudanadrágot, ami viszont láttatni engedte összeszáradt lábát.

De összességében mégis:

(...) egy kísértetjárta ház és egy kaszinó fura keveréke. A mágus műveleti bázisnak nevezte, én leginkább csak rejtekhelyként gondoltam rá. Ez utóbbinak egyébként egészen kiváló volt. Nemcsak hogy teli volt védővarázslatokkal és vámpírokkal, de ráadásul nemrégiben sikerült egészen tetemes részét leamortizálnunk.

A Holdvadászban például szinte rögtön azzal kezdünk, hogy szétverjük az egyik csúcslakosztályt... Bár, mentségünkre szóljon, nem mi kezdtük, Cassie csak fürdeni akart egy jót. :)




Még több érdekességért pedig kövesd a Holdvadász Hónapot!
.
Ha tetszett a poszt, oszd meg másokkal is!

12 megjegyzés:

  1. Nem akartam még egy, végeláthatatlanul hosszú sorozatba kezdeni, főleg vámpírosba, de igen meggyőzőek vagytok, kezdek meginogni. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De Drága Bea!
      Ez a sorozat nem végeláthatatlanul hosszú!
      Az írónő a legelső rész előtt közölte, hogy 9 rész lesz, és olyan baromi következetes, hogyha megfeszülünk se fog ettől eltérni. :)

      Törlés
    2. Ja, meg nem mondanám, hogy vámpíros, sokkal inkább igaz rá a soklényes jelző. :))

      Törlés
    3. Amilyen élemedett korban járok, meglehet, meg sem érem a 9. részt. ;) :D De mondom, ingok már, szóval még van remény. :D

      Törlés
    4. De abból a kilencből már hat rész kész. :D

      Törlés
    5. Na jó, nincs több kifogásom. :D Le vagyok maradva rendesen.

      Törlés
    6. Szavaid bearanyozták a reggelem! :))

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Már küldöm is a számlaszámom az adminisztrációhoz. ;))

      Törlés
    2. Olyan vagy:P Ajándékba kérem:D

      Törlés
  3. Jaj. Ebben a művárosban fog játszódni az egész? Ezért cűgöltem haza az első négy részt három különböző könyvtárból? Mehh.
    Amúgy nem lehet, hogy volt ott valamikor mező, csak Las Vegas annyi vizet fogyaszt, hogy azzal öntözni lehetne fél Japán rizstermését, úgyhogy kisivárították azt a kis zöldet is?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Komolyan mondom Zerge, ha ennyire negatívan állsz hozzá már eleve, akkor hagyd rá, és ne olvasd! Úgyse szereted az urban fantasy-t, és bár örülök, hogy így felcsigáztunk, de csak hogy legyen egy sorozat, amibe beleköthetsz, azért kár nekikezdened. Illetve nem kár nyilván, mert biztos megtalálod a számításaid, ha már ennyire akarod, de nem tennéd ezt másikkal esetleg?

      Törlés

Ez a blog az ÖnTörvényű Bloggerek Klubjának tagja! Bárminemű plagizálás az Éhezők viadalán való azonnali részvételt vonja maga után!

Ha vinnél valamit, merthogy nem közkincs ám ez itt...

Creative Commons Licenc
Gretty Gretty szerint a világ - Egy regénylakás könyvei című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 3.0 Unported Licenc alatt van.
DMCA.com .

Ha üzennél...

Név

E-mail *

Üzenet *

Bemutatópéldány
Vendégszerepléseim a Klubrádió (95,3) Bemutatópéldány című műsorában, ahol Tímár Ágnessel beszélgetünk könyvekről.
.
 
Support : Creating Website | J. | Mas
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2010-2013 Egy regénylakás könyvei - All Rights Reserved