Gyom, Frodó és Harry Potter... 3 srác, ugyanaz a fű - Egy regénylakás könyvei Gyom, Frodó és Harry Potter... 3 srác, ugyanaz a fű - Egy regénylakás könyvei
Friss posztok:
Főoldal » , , , , , » Gyom, Frodó és Harry Potter... 3 srác, ugyanaz a fű

Gyom, Frodó és Harry Potter... 3 srác, ugyanaz a fű

Írta: Gretty | 2013. január 17., csütörtök | 12:30

Az Alnwick Kert térképe
Forrás
Nem, a legkevésbé sem a marihuánát kívánom népszerűsíteni, és arról sincs szó, hogy esetleg megtudtam volna valami jó kis pletykát, pusztán csak rájöttem, mindhárman ugyanazon a northumberlandi ösvényen sétáltak "karrierjük" egy-egy szakaszában. :)

A Méregnaplók Northumberland hercegnőjének ötlete nyomán íródott, így természetesen maga a történet, amelyben Gyom az egyik főszereplő, ezen az angol tájon játszódik.
Na igen ám, de a környéknek olyan piszok jó a marketingje, varázslatos a szépsége, hogy az Alnwick kastély volt hivatott ábrázolni a Roxfortot a Harry Potter filmek első két részében, de még Gandalf is a northumberlandi pázsiton sétálgat, miközben mi Hobbitfalván érezzük magunkat.

Northumberland Anglia legészakibb vidéke ódon kastélyokkal, lélegzetelállító dombvidékkel, titokzatos mocsarakkal, így nem csoda, hogy a környék vagy a turistáktól, vagy a filmes stáboktól hemzseg.

Forrás
Felsorolni is nehéz lenne, hogy mennyi fiktív szereplő fordult meg e tájon, ezért most csak Alnwickra koncentrálva lessük meg, hogy hol találjuk a hősöket két snitt között.

Alnwick egy kisebb mezőváros, ám a Country Life magazin szerint a legszebb Angliában.
A történelmébe annyira nem mélyedtem el, mert bár több jelentős Alnwick-i csata is volt, igazából a földrajzi vonzerejét esztétikai szempontból érdekesebbnek tartom, mint stratégiailag.

Így vannak ezzel Hollywoodban is, hisz mint már említettem, az Alnwick kastély és a Hulne Apátság is többször szolgáltatott hátteret jól ismert filmekhez.

Konkrétan a kastély és a körülötte lévő Hulne Park volt az, ahol a Bölcsek kövében és a Titkok kamrájában Harry brillírozhatott a kviddics pályán. (Ha valaki innen kap bagolypostát, nyugodtan bizakodhat, hogy megjött végre a felvételi értesítő!)
Az apátság pedig megannyi Kevin Costner és Mary Elizabeth Mastrantonio csókot látott, a Robin Hood filmnek hála. Természetesen itt vert gyökeret Gyom és Jessamine szerelme is, csak azt könyv lévén máshogy moziztuk végig.
Forrás
Még a Fekete vipera is itt fészkelt, és Rowan Atkinsonnak köszönhetően csempészett fekete humort a kastély folyosóira.
Az Alnwicktól nem messze található, Corby Cragsként emlegetett vidék pedig A hobbit című film pár poszterének hátterét szolgáltatta. (Tudom, alapvetően Új-Zélandon forgattak, de hát a northumberlandiak már arra is büszkék, hogy a promóképek náluk készültek. Szóval ér ide venni.)

Az Alnwick Kert egyébként valóban az egyik legnépszerűbb turistalátványosság a környéken, melyet még Northumberland első hercege hozott létre, Capability Brown, világhírű kertész segítségével. Szerencsére az őt követő nemesek is osztoztak a kertészet és a botanika iránti szenvedélyében. A harmadik herceg annyira, hogy szerte földön kutatott fel különleges magvakat és hajtásokat, melyekkel a kertet tovább bővíthette (És mit ad isten, pont akkor élt, amikor a Méregnaplók is játszódik...), a következő főnemes pedig már egy télikerttel is megtoldotta. Jane Percy, a jelenlegi hercegnő mostanában nem kis pénzt költ az egészre, és még arra is futja idejéből, hogy megihlesse Maryrose Woodot.

Mondjuk, a képeket elnézegetve meg is érdemli a táj, hogy legalább egy könyv helyszíne (is) legyen!

Forrás
Alnwick Abbey
Forrás
Forrás
Brizlee Tower, Hulne Priory
Forrás
Forrás
Northumberland
Forrás
Alnwick Castle
Forrás
Ezt csak az olvasottság kedvéért :)
Edward Cullen és Harry Potter Alnwickban
Forrás
Forrás


Alnwick nagyobb térképen való megjelenítése

Kapcsolódó könyv: Maryrose Wood: Méregnaplók
Ha tetszett a poszt, oszd meg másokkal is!

1 megjegyzés:

Ez a blog az ÖnTörvényű Bloggerek Klubjának tagja! Bárminemű plagizálás az Éhezők viadalán való azonnali részvételt vonja maga után!

Ha vinnél valamit, merthogy nem közkincs ám ez itt...

Creative Commons Licenc
Gretty Gretty szerint a világ - Egy regénylakás könyvei című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 3.0 Unported Licenc alatt van.
DMCA.com .

Ha üzennél...

Név

E-mail *

Üzenet *

Bemutatópéldány
Vendégszerepléseim a Klubrádió (95,3) Bemutatópéldány című műsorában, ahol Tímár Ágnessel beszélgetünk könyvekről.
.
 
Support : Creating Website | J. | Mas
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2010-2013 Egy regénylakás könyvei - All Rights Reserved