Karen Chance: A hajnal átka - Egy regénylakás könyvei Karen Chance: A hajnal átka - Egy regénylakás könyvei
Friss posztok:

Karen Chance: A hajnal átka

Írta: Gretty | 2013. január 31., csütörtök | 00:30

Spoilermentes értékelés!

Eredeti cím: Curse the Dawn
Fülszöveg: Noha Cassandra Palmer nagy hatalommal bíró Pythiává vált, ez egyáltalán nem készteti visszavonulásra azokat, akik a halálát kívánják. A természetfeletti lények világában kevesen örülnének annak, ha az önfejű Cassie foglalná el a legfőbb jövőbelátó posztját – és minden tőlük telhetőt el is követnek, hogy mielőbb eltegyék láb alól. A vámpírok Szenátusa támogatja ugyan Cassie-t új tisztségében, ám az általuk biztosított védelemnek ára van: szövetségre kell lépnie a szexi vámpír nagymesterrel, Mirceával, aki saját tulajdonaként tekint a lányra. 
Ám még a vámpíroknak is komoly gondot okozhat Cassie életének megóvása, hiszen Apollo, az önjelölt istenség, a Pythia hatalmának forrása az ellenfelük. Hogy megmentse saját életét – és mellesleg a világot – Cassie-nek szembe kell néznie teremtőjével…




Ez a rész... aaahhh, te mindenható görög istenség!... valami ELKÉPESZTŐEN JÓ volt!!!

Az első három fejezetben még tudtam magam tartani ahhoz, hogy lassan, napi egy fejezetet olvasok, de a negyediktől már képtelenség lett volna akár egy komplett hadmágusi fegyvertárral is lefejteni a könyvről.

Pedig az eleje egész furán indul (a szokásos módon indul, csak nekem utólag már elvész a történések ismeretében az ereje), tekintve, hogy "csak" Agnest hajtjuk némi tudásért, akivel kapcsolatban ne tévesszen meg senkit a tény, hogy már korábban elhalálozott. Azt tudjuk, hogy a mágikus lények szerint is csak a halott Pythia a jó Pythia, de itt is, mint kiderült a korábbi részekből már nem egyszer, ezt az áldásos állapotot elérni nem is olyan könnyű feladat. Se Agnes, és legkevésbé se Cassie esetében.
Kapunk egy csöppet aztán Mirceából is, aki nagyon erősen kitolatott a szívutcából számomra (majd mindenki meglátja, hogy miért), és aztán belevetjük magunkat a háború... előszelébe, ami alatt jobbára természetesen politikai csatározásokat kell érteni, méghozzá nem is akármilyeneket, és hát valljuk be egyik jómadárnak sem igazán kenyere a diplomácia. (Mármint a vámpír populáción kívüli egyéneknek.)

Ez persze közel sem azt jelenti, hogy unalmas köröket futnánk a bürokrácia útvesztőiben. Egy frászt! Olyan mértékű feszültséggel vannak átitatva a lapok, hogy szinte szikráztak az ujjaim.

Cassie azon igyekszik, miközben árgus szemek vigyázzák a saját védelme érdekében minden lépését, hogy összehozzon egy Pythia-Ezüst Kör csúcstalálkozót, ráadásul szerencsétlen Dantéban, csakhogy az események ezúttal is nem várt fordulatot vesznek... (Most mondhatná bárki, hogy igenis ez várható volt, tekintve azt a nagy barátságot közöttük, de higgyétek el, ez mindent felülmúl!)

Egyszerűen nem akarok többet szót ejteni a történetről, mert mindenki megérdemli, hogy teljes egészében maga élje át azt a rengeteg feszültséget, ami a könyvben van, aki meg nem, az húzzon bele, mert ó, atyavilág, mi minden van ebben a könyvben.

Az még hagyján, hogy az első fele a könyvnek pattanásig feszíti a húrt az akció terén, ezt valahol már erőteljesen megszokhattuk eddigre, de itt most még egy szinttel feljebb léptünk azt hiszem. Minőségében picit más már ez a rész, mint az előzőek, mely talán ered abból, hogy a világ bemutatása lényegében lezajlott a korábbi részekben, vagy csak megszoktam... Nem is tudom, de mintha több, stratégiailag persze most is jól elhelyezett magyarázó visszatekintés lenne, ami jól jöhet azoknak, akik nem egyben darálják a sorozatot, és a legkevésbé sem zavaró azoknak, akik viszont igen.
Egyszerűen más lett A hajnal átka. Lágyabb talán, bár ez ritka hülye szó erre a sorozatra, de már nem csak az akciójelenetek gyors egymásutánjából fakad az energia, hanem érzelmileg is hat az emberre az egész. A Mario és a varázsló jut hirtelen eszembe, úgy játszott velem Chance, csak itt épp imádtam ezt minden pillanatban, és eszem ágában nem volt haragudni érte, de tény, hogy nem én irányítottam, hanem a könyv irányított engem. :)

Ezúttal egyértelműen a jelenre koncentráltunk (jó hír azoknak, akiket összezavartak a múltbeli szövevények), és inkább a jövőbelátást használta Cassie, mint a múltba utazgatást, ami szintén mutatja, hogy változnak az eszközök. Cassie is egyre jobban magára talál, bár még mindig igyekszik elhelyezni magát a flúgos futamban, már egyre karakánabb, ami kifejezetten jót tesz a karakterével.
Újabb lények, újabb szerethető, vagy leköszönő szereplők, tovább árnyalt régi ismerősök, egyre dagadó Pritkin szerelem a lelkemben...

Ami viszont állandó: A HUMOR. Illetve nem, mert ha létezik ilyen egyáltalán, ebben a részben még több volt, mint a korábbiakban.
Chance olyan helyzeteket teremtett, amiből ley-vonalakat meghazudtoló energiájú helyzetkomikumok fakadtak, és rendre ki is használta mindet, és nem csak azt, hanem a karakterekből adódó poénokat is. Parádés! Hasfalszaggató! Döbbenetes! Csak szuperlatívuszokban tudok róla nyilatkozni, főleg azok után, hogy volt egy pillanat, amikor már annyira folyamatosan röhögtem, hogy keservesen elkezdtem sírni. Komolyan, a halálos ágyamhoz ezt a könyvet fogom odakéretni, és átröhögöm magam odaátra Cassie és Pritkin közös jelenetein. Nem lesz ennél szebb befejezés.

El nem tudom képzelni, hogyan tudott Chance ennyire frissen és élvezetesen írni olyan szituációkról, amik különösebben nem írói zsenit igénylő fordulatok, mégis ragyogóan kihasznált, nagyszerűen kivitelezett minden egyes poén, amit Daikuku-val való megismerkedésünk után kapunk.

Talán az egyetlen általam kifogásolható része volt a történetfolyamnak, hogy a vége bonyodalomnál már káprázott a szemem a ley-vonalakban, amiket sose tudtam rendesen vizualizálni. De annyi baj legyen, volt helyette épp elég más, amit lehetett, és tudtam is. ;) Erotika terén is egyre perzselőbb Chance, és ahogy a lényei keverednek a világában, úgy az akciót, erotikát, humort, és romantikát is egyre kiválóbban vegyíti és váltogatja.
Ha így megy tovább, a következő részeknél félő, hogy én kapom azt a bizonyos infarktust az izgatottságtól, és még szirup szerű kávé se kell majd hozzá, elég lesz csak a tény, hogy Cassie Palmer könyveket olvashatok.

Mondanék még egyébként egy csomó mindent, és ide tudnám idézni a fél könyvet, de még véletlenül sem akarom a legkisebb utalást se ejteni semmire, annyira hiszek abban, hogy a könyv minden sorát át kell élni!
Ha megnyerném a lottót, komolyan mondom, a diákhitelem visszafizetése mellett felvásárolnám a teljes készletet a sorozatból, és mindenkit elárasztanék a könyvekkel.

A könyvet, és az előolvasás lehetőségét nagyon-nagyon szépen köszönöm a Cor Leonis Kiadónak!

Értékelés: 

Ha tetszett a poszt, oszd meg másokkal is!

23 megjegyzés:

  1. A te "kampányolásod" hatására kezdtem neki az olvasásának ill. még nem, de már kikölcsönöztem az első részt a könyvtárból. ;-) Ha nekem is így fog tetszeni, akkor már semmi sem ment meg attól, hogy mihamarabb saját példányaim legyenek belőle. :-)

    VálaszTörlés
  2. @dviki
    Jaj, annyira jó ilyet hallani! :)
    Én most kezdtem újraolvasni az első részt, mert nem bírok leállni. :D
    Ugye olvastad a komplett sorozatajánlót is? Tényleg nem tagadom, az első találkozásom a sorozattal nekem is nehezen indult, mert sok egyszerre az információ, ezt fontos tudni, de ha elengeded magad, és nem akarsz mindent elsőre görcsösen megérteni, esetleg szeretsz közben jegyzetelni, akkor jó élmény lesz már az elején is.
    Nem állítom 1000%-ra, hogy azonnal szerelem lesz, az nekem is a 2. résztől jött, de akkor már benne voltam, mint vak ló a gödörben! :D

    Szóval kérlek, tarts ki, ha netán az első rész, a kampányolásom miatt nem felelne meg a nagy elvárásoknak!
    Ja, és ha túl vagy rajta, és valami nem lenne tiszta, mert előfordulhat, akkor Nimánál van egy szuper összefoglaló:
    De csak utólag olvasd! ;))

    És feltétlen írd majd meg, kérlek, hogy tetszett, akár valahol itt, akár e-mailben! :)

    VálaszTörlés
  3. @dviki
    És persze a link, mert azt benyelte a kommentablak. :(
    http://kemenyfedel.blogspot.hu/2013/01/karen-chance-spoileres-ujraolvasas-1.html

    VálaszTörlés
  4. Oké,értettem! :-) Jövök majd és megírom,hogy tetszett. :-) De nem hiszem, hogy problémám lesz vele. :-D

    VálaszTörlés
  5. @dviki
    Jaj, megint tisztára belelkesültem, hála neked! Köszi!

    VálaszTörlés
  6. Köszi. :-) Addig nem is olvasnám el, míg a könyvet nem olvastam, mert én sem szeretem,ha lelövik előre a poént. ;-) Néha még a könyv fülszövegét sem olvasom el a folytatásoknál, mert abban is vannak olyan infók, amiket nem szeretnék előre tudni. :-)

    VálaszTörlés
  7. @dviki
    Itt az első résznél nem lőnek le poént, de nem is helyes minden állítás, szóval nem oszt, nem szoroz a dolog. Az első fejezet elmondja ugyanazt, amit a Megérint a sötétség hátuljára írtak. Nagyjából.
    A többi viszont visszamenőleg valóban lehet poéngyilkos, szóval okosan teszed, ha nem olvasod. ;)

    VálaszTörlés
  8. "Ha szereted Kresley Cole műveit,..."-igen,igen,igen! :-D
    "Ha rajongtál Karen Marie Moning titokzatosságáért,..."-pontosan! :-D
    Na, ezekből már gondolhatod kivel van dolgod. ;-)

    VálaszTörlés
  9. @dviki
    No, a szereplők legalább olyan dinkák, mint Cole-nál. :D
    A titokzatosság ellenben a második-harmadik részben kezd el igazán gyűrűzni, mármint globálisabban.

    VálaszTörlés
  10. Kicsit félreérthetően írtam, de azt akartam, amit te is leírtál.:-) Az első résznél még elolvasom (mármint a fülszöveget), de az utána következőknél már nem szoktam.

    VálaszTörlés
  11. annyira kíváncsi vagyok, hogy végül kit választ majd... :))) Pritkinnel való vészhelyzet... áhh annyit vártam már rá, de még mindig nem teljes. :D annyira váratja magát, hogy Cassie és Pritkin végre rendesen összemelegedjenek.. na meg Mircea.. jóarc meg minden, de valahogy nem elég..

    VálaszTörlés
  12. @trueszőke
    Ne is mondd! Egyszerűen nem kérdés, hogy Pritkin az igazi, főleg azok után a vészhelyzetek után, mert hát nem is egy volt a 4. részben.
    Spoilermentesen, de a menekítés, majd a Daikuku-s részek, aztán meg az a bizonyos sebesülés... szóval te érted, hogy miről beszélek, másnak meg ettől még meglepetés lesz.

    Olvastam külföldi blogokon, hogy a Holdvadászban már tesznek egymás felé lépéseket, konkrétan úgy írták, hogy baby-steps, de ez hülyeség, mert akkor ezt itt mi volt, ha nem baby-steps, nem? :D

    Amúgy újraolvasva az első részt... hát nem is tudom, Mircea oké, és tényleg bírom, de szerintem nem halna bele, ha végül hoppon marad Pritkin ellenében, max az egója sérül, hogy a hadmágus a befutó. De Pritkin? Szerintem összetörne a szíve. Az enyém mindenesetre bizonyosan. :)

    VálaszTörlés
  13. Az oké, hogy nekünk tuti ő lenne az igazi, de az írónő nem tudom, hogy őt szánná-e Cassienek, mert eddig az összes részben Pritkinnel szaladgált, és került forró helyzetekbe, de valahogy mindig jött Mircea, és Cassie teljes extázisba került. Na, meg hogy vele kellett elveszítenie is ártatlanságát. Szóval nem tudom mit szeretne ebből kihozni Karen. Minden esetre, ha Mircea lenne neki az igazi egy világ omlana bennem össze.. :\ :)
    Örülni kell annak is, hogy nem kiszámítható a könyv, szerelmi szálak terén..
    John Pritkin.. ahhh John Pritkin.. ;) :)

    VálaszTörlés
  14. @trueszőke
    Én ezt a Mirceától való elalélást betudom annak, hogy kislányként bele volt ájulva, és hát az első "gyermeki" még összezavarja, de azért Cassie okos lány, idővel majd rendezi ezeket az érzéseit.
    Ugyebár A hajnal átka végén ezt szerintem meg is kezdi, és hát amit írtak a Holdvadász történetére... Finoman fogalmazva is, kíváncsian várom. :)
    Főleg, hogy látom a rajongóknál az idei Valentine-contest kapcsán, hogy mindenki durván Pritkines, ezt meg ugyebár az írónő is figyelemmel kíséri. ;)

    Szóval nem tudom, agyalok ezerrel, és majd' megőrülök a folytatásokért. Oké, a Holdvadász a nyáron jön, a hatodik részt írja, ősszel külföldi megjelenés, de hogy aztán a következő három részben mi lesz, elképzelni nem tudom. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én hatalmas Mircea fan vagyok és annyira összeillenek Cassievel.

      Törlés
  15. Szia!
    Igazán nem tudom hová tegyem ezt a részt. Számomra kissé, öhm..érdekes. És nem azért, mert nem volt hihetetlenül jó! :D Viszont van pár "sötét folt" ami még az előző részből adódik: pl. Radella és Tomas?? Na nem mintha hiányoztak volna! :) Mircea hozta a formáját - bizonyos nem éppen vámpírhoz való indulatszóval igencsak meglepve :) de összességében az erőfeszítései ööö..."méltányolandók"?! :) Na meg ott volt Pritkin! *-* Pritkin! Az előzőben szét szívatták egymást, de itt úgy érzem újabb nagy lépés történt. Oké, a lépésnél azért kissé testközelibb dolog volt XD Remélem Tremain hadmágus még sokat fog szerepelni és Mardsen meg..anyám! Az egy ŐRÜLT persze imádtam, de még egy tevére se szállnék fel vele!!!
    Alexandra

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Inkább Calebnek lesz szerepe legközelebb, de őt is szeretjük. ;)

      Törlés
    2. :) Szeretjük, csak nem bízunk benne úgy! ;)
      Alexandra

      Törlés
  16. Nagyon jó. Imádom ezt a sorozatot. Nem lehet unatkozni rajta,mindig történik benne valami meghökkentő és veszélyes.Alig várom,h a következő részt is elolvassam. Egyébként nálam Mircea a favorit,de szorosan a nyomában halad Pritkin is .

    VálaszTörlés
  17. A franc, aki megeszi. Mielőtt beetetnek egy 17 azaz TIZENHÉT kötetes sorozatba, nem ártana figyelmeztetni! Merthogy a Cassandra Palmer sorozatban van 0,5 és 0,6 az előzményekről, van a 3. mellett 3,1, a 4-ik mellett 4,1, 4,2, 4,3, 4,7, az 5. mellett 5,1 és 5,6, valamint 6, 7, 8:
    EDDIG! Aztán majd "jó" magyar szokás szerint valahol az elején abbahagyják a kiadást. Hát szabad ilyet művelni szegény olvasókkal?
    Ha meg az egészet kiadják azt anyagilag nem lehet majd bírni - mert nem lehet abbahagyni.
    Meg vagyunk mi áldva az ilyen grafomán irónőkkel! :-)))

    VálaszTörlés
  18. Bocs a link lemaradt, és az igazsághoz tartozik, hogy 8 könyv és 9 novellás kötetben van az egész sztori elhelyezve:
    http://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=en&u=http://www.karenchance.com/books.html&prev=search

    VálaszTörlés
  19. Az a lényeg, hogy Mircea legyen a befutó. Annyira jó lenne, ha Ő nyerne !!!!!!!

    VálaszTörlés
  20. Az a lényeg, hogy Mircea legyen a befutó. Annyira jó lenne, ha Ő nyerne !!!!!!!

    VálaszTörlés

Ez a blog az ÖnTörvényű Bloggerek Klubjának tagja! Bárminemű plagizálás az Éhezők viadalán való azonnali részvételt vonja maga után!

Ha vinnél valamit, merthogy nem közkincs ám ez itt...

Creative Commons Licenc
Gretty Gretty szerint a világ - Egy regénylakás könyvei című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 3.0 Unported Licenc alatt van.
DMCA.com .

Ha üzennél...

Név

E-mail *

Üzenet *

Bemutatópéldány
Vendégszerepléseim a Klubrádió (95,3) Bemutatópéldány című műsorában, ahol Tímár Ágnessel beszélgetünk könyvekről.
.
 
Support : Creating Website | J. | Mas
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2010-2013 Egy regénylakás könyvei - All Rights Reserved