Long Island, az apokalipszis előtt - Egy regénylakás könyvei Long Island, az apokalipszis előtt - Egy regénylakás könyvei
Friss posztok:
Főoldal » , , , , , » Long Island, az apokalipszis előtt

Long Island, az apokalipszis előtt

Írta: Gretty | 2013. január 3., csütörtök | 11:30

Nem tudom más hogy van vele, de én órákat el tudok szüttyögni a Google Earth előtt, ha rám jön, hogy alaposabban utána keressek egy-egy könyves helyszínnek.
Pláne, ha épp az apokalipszis után járok, és az író kíváncsivá tesz a leírásaival, hogy jelen állapotában hogy festhet az a hely, ahol hőseink az életükért küzdenek. (Elgondolkodtam egyébként már azon, hogy talán annyira nem megy nekem a vizualizálás...)

Nyilván vannak elég fiktív kivitelezések, amiket nem egyszerű nyomon követni térképen (mondjuk Panem), de vannak egész könnyen belokalizálható területek is, amik aztán órákra kivonnak a forgalomból, mert guvadt szemekkel bújom a térképet miattuk. (Azt hiszem, ez viszont valami olyasmi dili lehet, ami alapvetően megrezegteti a lécet azon állítással kapcsolatban, hogy a nők nem tudnak térképet olvasni...)

Az egyik ilyen épp Long Island, illetve valamelyest New York és környéke, ahol Kira, Marcus, meg egy csoport lázadó pestisbébi rohangált az önazonosságában nem teljesen biztos Sammel.
A Részben ember című könyvben szinte (99,866%-ban) minden helyszín létezik, így könnyű volt megkeresni őket.

Forrás
Egyetlen kivételt jelentett az Aladdin nevű kebabos, melyet az istennek sem leltem meg a Prospect és a Turnpike sarkán, ellenben találtam egy Azerbaijan Grill II nevű helyet, ami megfelel a leírásnak. (Aladdin falatozó egyébkén van Long Islanden, csak nem East Meadowban, hanem Syossetben.)

East Meadow egy Long Islandi település, Nassau megyében, New York államban. Területe 16,3 négyzetkilométer, népessége 38.000 körül van. (Szóval a könyvben Mkele szépen feltöltötte a környéket túlélőkkel az RM előtti állapotokra.) Önálló jogi személyiséggel nem bír, Hempstead részét képezi közigazgatásilag, úgyhogy kissé talán meglepő, hogy pont ez a hely lett/lesz az emberiség bázisa az apokalipszis után. Igaz, a könyv központi épülete talán magyarázattal szolgálhat minderre.

Forrás
A fő helyszín a vírussal és a Részlegesekkel, de még az ellenállással folytatott küzdelemben is a Nassau Kórház, ami becses nevén Nassau University Medical Center, és valóban roppant illusztris épülettel bír, és Nassau megye legmagasabb épülete, így nem csoda, hogy Kira azt hihető a kisvárosi környezetben, hogy ennél nagyobb nincs is... egész Manhattanig. Főleg, ha előtte csak a sziget keleti részén járt, ahol még vidékiesebb a környezet.

Asharoken egyébként meglepő módon közigazgatásilag magasabb szintű, mint East Meadow, annak ellenére, hogy területe nagy részét víz teszi ki, és csak 3,5 négyzetkilométeren él az a nagyjából 650 ember, akiknek oda szól a lakcímkártyájuk. Suffolk megye része, és nyilván ekkora népességgel nem egészen önálló, hanem Huntington részét képezi. Leghíresebb szülötte egyébként Eugene O'Neill, irodalmi Nobel-díjas drámaíró.

Asharoken jelenlegi polgármesterének
mostohafia nem is néz ki rosszul.
Reméljük, ő túléli az RM-et! :)
Forrás
Bár jelentősebb leírással nem bírt a könyvben, bemerészkedtem kicsit a Részlegesek területére is.
Az Echo Bay New Rochelle-hez tartozik, és amolyan közösségi színtér kialakításán fáradoznak vele kapcsolatban. (Mondjuk az RM után úgyis mindegy lesz, de azért nagyon vagány a honlapjuk.)

Mamaroneck egyszerre kistelepülés és város Westchester megyében (katasztrófa, amit az amerikaiak néha le tudnak művelni a közigazgatásban az ilyen húzásokkal), népessége nagyjából 30.000 fő (most még), melyből 18 ezren élnek konkrétan Mamaroneck "faluban", míg a többiek Larchmontban várják a világvégét.

Echo Bay
Forrás
A szigetre visszahajózva feltétlen meg kell látogatnunk a JFK nemzetközi repülőteret, mely a Hang feltételezett központja, és jelenleg még Queens, Jamaica nevű városrészéhez tartozik. (Aztán majd az RM után...)
Nem kispályáztak a lehetőségekkel az ellenállásnál, hiszen a hely jelenleg a nemzetközi légiforgalom legnagyobb csomópontja az USA-ban. (Itt élt egyébként Tom Hanks is, mikor megszűnt fiktív kis állama, és ezért nem engedték be az álmok földjére.)


Egyébként próbáltam bejárni az utat a csónakba szállásig (a többit nem, mert a hajózási útvonalakhoz annyira nem ért a Goggle Maps), nagyjából lekövetve a Dan Wells által írt útvonalat, amit alább lehet tanulmányozni. (Bár jó a térkép az elején, de nem mutatja a hidakat, ami engem nagyon zavart, itt meg még akár 3D-ben is lehet tanulmányozni a helyszíneket.)


Partials nagyobb térképen való megjelenítése

Kapcsolódó könyv: Dan Wells: Részben ember

Ha tetszett a poszt, oszd meg másokkal is!

0 megjegyzés:

Ne tartsd magadban...

Mondd el bátran a véleményed!

Ez a blog az ÖnTörvényű Bloggerek Klubjának tagja! Bárminemű plagizálás az Éhezők viadalán való azonnali részvételt vonja maga után!

Ha vinnél valamit, merthogy nem közkincs ám ez itt...

Creative Commons Licenc
Gretty Gretty szerint a világ - Egy regénylakás könyvei című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 3.0 Unported Licenc alatt van.
DMCA.com .

Ha üzennél...

Név

E-mail *

Üzenet *

Bemutatópéldány
Vendégszerepléseim a Klubrádió (95,3) Bemutatópéldány című műsorában, ahol Tímár Ágnessel beszélgetünk könyvekről.
.
 
Support : Creating Website | J. | Mas
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2010-2013 Egy regénylakás könyvei - All Rights Reserved