2 férfi, egy eset, mert hát ez is megesett - Egy regénylakás könyvei 2 férfi, egy eset, mert hát ez is megesett - Egy regénylakás könyvei
Friss posztok:
Főoldal » , , , , , » 2 férfi, egy eset, mert hát ez is megesett

2 férfi, egy eset, mert hát ez is megesett

Írta: Gretty | 2013. március 4., hétfő | 10:40

Figyelem! A nyugalom megzavarására alkalmas kifejezések,
és 18+-os tartalom következik!

Annyira menekülök szegény Sötét herceg elől (annak ellenére, hogy természetesen folytatni akarom, csak nem tudom), hogy egészen Maya Banksig futottam, pedig hát sok mindennel lehet megsértegetni, csak épp azzal nem, hogy a pornóirodalom elkötelezett élharcosa lennék.
Most meg már főleg nem, mert amíg Maya Banks ellenében, vagy kárára ezeket a 15 perc hírnévvel rendelkező "üdvöskéket" (ugyan kérem!) hype-olják, addig nincs miről beszélnünk.

Illetve van.

De hogyan is keveredett a rejtett polcra két Maya Banks is, annak ellenére, hogy a hányinger és a röhögés felváltva kerülget a szürke színű könyvek hatására, és folyamatosan baszogatom őket (átvitt értelemben, nem szó szerint :P)?
(Mert a Maya Banks könyvek színesek.)
Mert perverz vagyok, perverzül kíváncsi, és Angelika annyira állítja, hogy ennek a műfajnak is van magasabb szférái, én meg adok a szavára, ráadásul Nima is rendesen rákattant az érkező KGI sorozatra, úgyhogy nem álltam ellent tovább, és olvasásban realizáltam korábbi Könyvudvaros vásárlásomat. Azaz, két nő tehet róla, hogy én két pasiról (meg egy nőről), két könyvet is olvastam. :D

Na, de Banks...

Tudjátok mit?
Jó volt. Élveztem.

Nyilván nem úgy, ahogy feltételezné az ember, hogy célját akarja érni az írónő, de azt el kell ismernem, hogy Banks ezerszer több mindent megmozgatott bennem, mint Sara Fawkes és E. L. James együttvéve. (Sylvia Day ide most nem számít, ő nekem marad drámai kategória, szex ide vagy oda.)

Eredeti cím: For Her Pleasure
A Vénuszdombi mesék tulajdonképpen három összefüggő novella regénnyé fűzése, és ez egyszerre előny és hátrány. Bár inkább előny.
Adott három jó barát: Kit, Mac és Ryder (Guess who, ki a csaj! Segítek, Kit a hívójele.), és ők ám nagyon régóta cimbik.
A könyvből nem derül ki, hogy hogyan indult a barátság, mik azok az apró nüanszok, amik összefűzték a szálakat ennyire szorosra, s tekintve a műfajt és a terjedelmet, na meg a későbbi közös jeleneteket, kicsit hiányzik, tulajdonképpen nem számít. Szoros a kapcsolatuk, és kész. De annyira ám, hogy Kit majd eleped a két legjobb pasiért a világon barátjáért, és hát ők se közömbösek a lány iránt.
Ezzel egyébként nincs is gond, csöppet más ez a szerelmi háromszög, mint a ya-kban. (hát hogy a fenébe ne lenne!), és különben is, nem arról szól a dolog, hogy e könyvek által olyat tapasztaljunk, olyanról olvassunk, amit talán a valóságban soha be nem vállalnánk?
És az, hogy mégha nem is ennyire húsba vágóan, de két férfi lankadatlan figyelme, azért, ha más nem, hát gondolatban igencsak hízelgő lehet minden nő számára.
Tudom én, hogy az olvasóim 99,98%-a be nem vallaná, és elhiszem, hogy a 96,78% viszolyog is a felállástól (hehe, vagy ha nem attól, de két pasi egy helyen, egy időben történő csatarendbe állításától), de azért olvasna a dologról.

És olvassátok csak nyugodtan - 18 (de szerintem inkább 21) év felett.
Nem azt mondom, hogy JÓ a könyv, de korrekt.
Nagyon tetszik, hogy szemmel láthatólag, Maya Banks nem kezel hülyegyerekként, ártatlan szüzikeként, vagy életképtelen, mégis nimfomán növényként.
A farok, az farok, a dugás, meg dugás, nem cifrázza, nem ötöl ki röhejes szóvirágokat, nem mismásolja el magát az aktust, s bár számomra néhol már követhetetlen volt a sok testnyílás, jó érzékkel egyensúlyoz a szemléltetőbb és erotikusabb leírások között.
Igaz, a fenti dicséret felvet egy-két problémát, név szerint szóismétlést (bár ez eredhet a nem túl ütős fordításból is), meg hogy két pasira azért kevés a három lyuk, hogy hosszú távon is változatos pózokat lehessen kitalálni, de inkább így, mint a másik módon, ahogyan az irányításmániás, mégis prűd írók csinálják.

Baromságok természetesen itt is voltak, hiszen nem hiszem, hogy fél évvel egy nemi erőszak után valaki arra vágyik, hogy két pasi közre kapja, és jól ellássa a baját, de furcsább gondolatokkal is találkoztam már, így egész felülemelkedtem a dolgon.
Meg aztán, hogy két pasi ennyire osztozkodó legyen... Nekem ez furcsa, főleg a ma dívó, birtokló jellegű krőzusok mellett.
- Nézd, megbízom benned, és pokolian bízom Kitben is. Szeret engem. Soha nem csalna meg, és te sem. Valójában örülök annak, hogy tudom, ha bármikor történne velem valami, te ott lennél neki. Rendőrként semmi garancia arra, hogy hosszú és boldog életem lesz. Ráadásul nem arról van szó, hogy szeretkezel vele a hátam mögött. 
Ryder nem válaszolt. Hallotta magában a bölcs hangot, amely azt súgta neki, hogy fogja be a száját. Kár, hogy soha nem hallgatott rá. 

- Szeretkeztem vele az éjjel, amíg aludtál. 

Mac nevetett. 
- Haver, ez minden, amin görcsölsz? Bűntudatod van, mert szeretkeztél Kittel, amíg én aludtam? 

Ryder megvonta a vállát. 
- Nem így terveztem. 
Mac megrázta a fejét. 
- Gondolod, meghívtalak volna, ha nem tudom, hogy szeretkezni fogsz vele? A másik szobában voltam, ember. Nem a város másik végében. Nem titokban csináltad, hatalmas különbség. Kitnek rémálmai voltak. Boldog vagyok, hogy megnyugtattad.
Ja, hát így már mindjárt más a leányzó fekvése. Amíg csak másik szoba, nem másik város, addig minden a legnagyobb rendben.

De mondom, nem izélünk ilyenen, mert kellett valami sztori is, ami túlmutat a csillogó vámpír... ööö... izé milliárdos szereti a csetlő-botló fruskát a pornófilmek roppant összetett, és kidolgozott történetiségén.
És itt előbb az volt, hogy megtaláljuk az erőszaktevőt, majd pedig azon vekengtünk, hogy ki mennyire szerelmes a másikba, végül pedig bejött egy laza kapcsolódás a szereplők között Mia és Jack személyében, melyről egyértelműen érezhető, hogy azért kellett, mert a korábbi hármasból elfogyott a sperma nafta.
De még ez se baj, olvastunk legalább egy kicsit más jellegű sztorit is, ahol a menage helyett a dominancia volt középpontban.

És ez azért is jó, mert aztán az Édes megadásban ugyanazt a pikantériát kapjuk, mint korábban, csak más kerettörténettel tálalva.
Oké, aláírom, Gray (Nem röhög, ez valami kötelező pornónév lehet! Olyan, mint a Sinclair a romantikusoknál.) és Faith története már sokkal jobban fókuszál a nyomozásra is, és a főhősök egymásra találása is jobbára az utolsó harmadra koncentrálódik (akkor viszont betömik a hézagokat rendesen), de előtte bepillantást nyerhetünk egy fétisház működésébe, sorozatról lévén szó, előkészíti Banks Damon (érdeklődésemre számot tartó) történetét, és kapunk egy olyan megnyilvánulást, amit érdemes lenne vezércsillagként kitűznie minden erotikus írónak, annyira szimpatikus, és követendő kinyilatkoztatás.

- Faith, nem vagyok állat. Nem foglak úgy kezelni, mint egy kupac szemetet. Soha. Soha nem kell engedélyt kérned, hogy megszólalj, az ég szerelmére. A térdelés is hülye szerepjáték. Rengeteg módja van annak, hogy kimutasd az odaadásodat és a megbecsülésedet nekem, és én is neked. De ehhez semmi szükség a megalázásra vagy a durvaságra.


Eredeti cím: Sweet Surrender
Ezt az egész tetszetős felfogást egyébként mindkét regényben megfigyelhetjük, talán túlságosan is.
Minden, amit a szereplők egymással csinálnak, a közös megegyezésen alapul, de annyira, hogy talán már néha sokalltam is, hogy mennyit tudnak ezek pofázni. Tényleg akarod? Jó ez neked? Nem bánod? Mit szeretnél?... Be nem állt a szájuk, és ezt a nőknél még meg is értettem, hisz használták azt is, de a pasik szómenése...
De whatever, mert ismét csak azt mondom, hogy inkább így, mint máshogy.
Hasonlóképp a tusolás-tisztálkodás témakörével. Az szép és jó, hogy egy-egy aktus után irány a fürdőszoba, de néha olyan helyzetekben is kényszerét érezték a mosdásnak, ahol szerintem felesleges volt, ellenben elhagyták akkor, amikor jobbára kellett volna. Például véresen-koszosan nem számított a dolog, miután megmenekült Kit a gonosz karmaiból, bár azt is meg kell hagyni, hogy utána nem volt szex.

Viszont azt megállapítottam, hogy Bankset se az óvszergyártó cégek, se a síkosítót előállító nagyvállalatok nem támogatják, mert ezen két segédeszköz előfordulása a könyvekben kábé a nullával volt egyenlő. (Illetve, az Édes megadásban azért mégiscsak alkalmazták utóbbit.)
Nyilván, nem tanító-nevelő jelleggel írja könyveit, így ezen feleslegesen akadok fenn, de azért mégis, az így közvetített üzenet számomra eléggé kifogásolható volt.

De összegezzünk!
Szexkönyvet akarsz?
Maya Bankset vegyél és olvass, mert a stílusa egyenes, a párbeszédei reálisak, a szereplői mindennapiak, nem túlidealizált, nem létező bábok, a történetei még ahhoz képest (rendben) vannak, kellőképpen extrém, és komfortzónán kívüli, és nem néz hülyének, nem burkolja rózsaszín celofánba a nunid, meg teszi rád a csillámpóni szemellenzőt, mégsem hagyja el az érzelmeket, és megy rá pusztán a testiségre.
Nem tökéletes, de ígéretes.

Könyvei között állítólag megtalálhatóak a szexközpontúbb, és az érzelmesebb megközelítések, történelmi és jelenkori elhelyezéssel is, így tényleg lehet válogatni, kinek-kinek ingerküszöbe, ízlése szerint.

Reklám helye, hogy az eddig megjelent két könyve mellett (Édes megadás és Vénuszdombi mesék), hamarosan érkezik az elitkatonás KGI-sorozat is, és személy szerint úgy vélem, hogy nem fog megállni itt a dolog.
Részemről mindenesetre a The Darkest Hour megkapja a figyelmet, kíváncsi vagyok, Maya Banks mit alkot olyankor, amikor - egy rajongója szerint - az érzelmeken van jobban a hangsúly.

Kiadó: Kelly

Értékelés:

Ha tetszett a poszt, oszd meg másokkal is!

4 megjegyzés:

  1. mind a kettőt elolvastad?:DD
    nagyon jó poszt lett, ha ki leszek éhezve, tuti előveszem. de csak és szigorúan Sowalter után.

    VálaszTörlés
  2. @Tara Nima
    Igen. Meglepő, de mindkettőt elolvastam.
    Elébb belekaptam az egyikbe, majd a másikba, végül szépen, egymás után magamévá tettem őket. :D
    Számomra ez árulkodó, főleg a jövőbeli kiadásokra nézve Banksszel kapcsolatban. ;)

    VálaszTörlés
  3. "nem burkolja rózsaszín celofánba a nunid" - ezen felröhögtem:D

    Biztos, hogy az olvasóid olyan nagy százaléka menekülne el egy 2hím-es felállástól?
    Ameddig nem nyúl a 2 pasas egymáshoz, addig nincs gond:D

    VálaszTörlés
  4. @Titti
    Látod, nem biztos, csak egy óvatos becslés volt, mondhatni hasra ütöttem, hiszen ennyire jól nem ismerem az olvasóimat. :D

    Egyébként meg ne röhögj! Ilyen hülyeségek jutnak eszembe.
    A szerelem a szemed elé von rózsaszín ködöt sokszor, akkor... :D Jól van na, valamiért a celofán ugrott be.

    VálaszTörlés

Ez a blog az ÖnTörvényű Bloggerek Klubjának tagja! Bárminemű plagizálás az Éhezők viadalán való azonnali részvételt vonja maga után!

Ha vinnél valamit, merthogy nem közkincs ám ez itt...

Creative Commons Licenc
Gretty Gretty szerint a világ - Egy regénylakás könyvei című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 3.0 Unported Licenc alatt van.
DMCA.com .

Ha üzennél...

Név

E-mail *

Üzenet *

Bemutatópéldány
Vendégszerepléseim a Klubrádió (95,3) Bemutatópéldány című műsorában, ahol Tímár Ágnessel beszélgetünk könyvekről.
.
 
Support : Creating Website | J. | Mas
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2010-2013 Egy regénylakás könyvei - All Rights Reserved