Flying to the Moon and back - Egy regénylakás könyvei Flying to the Moon and back - Egy regénylakás könyvei
Friss posztok:
Főoldal » , , , » Flying to the Moon and back

Flying to the Moon and back

Írta: Gretty | 2013. március 13., szerda | 09:44

Nem arról van szó, hogy sznobságból áttérek az angol összemosására a magyarral, csak mostanában ezek járnak a fejemben, ami remélem érthető, ha elárulom, hogy kicsit intenzívebben kezdtem el foglalkozni a nyelvvel.
Semmi extra indoka nincs, csak nem hagyom kikopni.
De ez gondolom senkit nem érdekel, ellenben az, hogy mikre kell elkezdeni spórolni, az már sokkal inkább.

Folyamatosan özönlik el a postaládámat a könyves hírlevelek, melyek nemhogy nem kéretlenek, de épp a célt szolgálják, hogy ne nekem kelljen összevadászni mindenfelé, hogy mi hol terem. És én mondom, nem semmi termése van a sci-fi fának, ami eheti ajánlóm vezérműfaja.

Nem teljesen sci-fi, hanem fantasy, de érkezik Neil Gaiman könyve az Agavénél, nevezetesen az Óceán az út végén, amiből film is készül.
Gaiman esetében ez annyira nem is csoda, szerintem Hollywood kifejezetten hálás lehet neki, meg a fura könyveinek. Félreértés ne essék, Gaiman szerintem nagy koponya, de két könyv alapján (Csillagpor és Coraline), rá kellett jönnöm, hogy tőlem azért kicsit távol áll a fantáziája. Persze, ez attól még nem akadályoz abban, hogy a polcon lévő Tükör és füst című antológiáját olvassam, abban meg pláne nem akadályoz senkit, hogy rajongjon például a mostani kötetért. ;)
Ja, a könyvből készült szélesvásznút Joe Wright (A szólista, Vágy és vezeklés, Büszkeség és balítélet) rendezi, aki azért tud filmet is készíteni, ha nem épp Anna Kareninát igyekszik ellehetetleníteni. Az tuti, hogy látványosnak látványos lesz, a többibe meg reméljük, hogy beleszól Tom Hanks (a Playtone Pictures tulajdonosaként), meg maga az író is.

Neil Gaiman: Óceán az út végén
Kiadó: Agave
Megjelenik: 2013. június, a külföldi megjelenés környékén
Oldalszám: ?
Ára: ?
Nézelődj Neil Gaiman oldalán!

A brilliantly imaginative and poignant fairy tale from the modern master of wonder and terror, The Ocean at the End of the Lane is Neil Gaiman’s first new novel for adults since his #1 New York Times bestseller Anansi Boys. This bewitching and harrowing tale of mystery and survival, and memory and magic, makes the impossible all too real...

De ne csak ilyen távoli dolgokkal törődjünk!
Vessünk egy pillantást a közelebbi időpontokra is. Iain M. Banks nem ismeretlen a sci-fi rajongók körében, magam is szemezek vele jó ideje, csak még nem tudtam eldönteni, hogy melyik könyvével kezdjek. (Javaslatokat szívesen fogadok kommentben!)
Újabb könyv érkezik tőle, s ezzel már, ha jól számolom, 12-re bővül könyveinek magyar nyelven megjelent száma.
(Figyelem, a címet nem mellékalimpáltam, így kell írni!)

Iain M. Banks: Félemmetes géjpezet
Kiadó: Agave
Megjelenik: 2013. április 4.
Oldalszám: 352 oldal puhaborítású csemege
Ára: 3280 Ft

Sessine gróf halni készül, ezúttal utoljára… Gadfium, a tudós, különös üzenetet kap a Vándorkövek völgyéből, amire már évek óta várt… Mindeközben pedig Latra, a látó, egy elveszett hangya után kutat, egyre mélyebbre merülve a kód káoszában… Aztán egy csapásra minden megváltozik. Sűrűsödik a naprendszerben terjeszkedő köd, s bár még pislákol némi fény Serehfa falai fölött, a katasztrófa megállíthatatlanul közeledik. Tudja ezt a király, tudják a tanácsnokai is, mégis folytatják a mérnökök ellen vívott, esztelen háborújukat. A kód titokzatos teremtményei tisztában vannak a helyzet súlyosságával, és mindent egy lapra tesznek fel: követet küldenek az emberek világába.

Philip K. Dick sem szorul talán nagy bemutatásra. A tekintélyes életművel rendelkező (magyarul is!) sci-fi szerző újabb könyve szintén áprilisban várható.

Philip K. Dick: Az utolsó szimulákrum
Kiadó: Agave
Megjelenik: 2013. április 25.
Oldalszám: ?
Ára: ?
Nem hivatalos fülszöveg!
A regény a szerzőre jellemző elborult darab: időutazásból, pszichoterápiából, telekinézisből, androidokból és neandervölgyi mutánsokból gyúr egy olyan történetet, amelyben összeesküvés összeesküvést ér, és szokás szerint semmi nem az, aminek látszik. A történetben a háború dúlta Földön a sors és a körülmények egy különös csoportot hoznak össze: egy fasisztát, aki államcsínyt tervez, egy zongoristát, aki az elméjével játszik a hangszeren, egy First Ladyt, aki mindent a kezében akar tartani, és az utolsó praktizáló pszichiátert. S ne feledjük a jelszót: a hatalom csak eggyel osztható.

China Mieville sci-fije hétfő óta előrendelhető (hahh, előrendelve!) és tegyetek így Ti is, mert hát nézzetek rá erre a fickóra! Két év felfüggesztett, még akkor is, ha mosolyog, de tök jó arc lehet, és állítólag egy zseni, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy zúzós lesz a sztorija. :) (Emlékszem, egyszer beszélgettem egy skinheaddel Angyalföldön, és eszméletlen jól kijöttünk. De ez egy másik sztori...)
China Miéville az angliai Norwich-ben született 1972. szeptember 6-án. 18 évesen egy évet Egyiptomban töltött, és angol nyelvet tanított, majd amikor visszatért a hazájába, az arab kultúra és a közel-keleti politika minél részletesebb megismerését tűzte ki céljául. 1994-ben szociálantropológus diplomát szerzett a cambridge-i Clare College-ban, később pedig a London School Of Economicsot végezte el nemzetközi tanulmányok szakon. A Harvard Egyetem Frank Knox-ösztöndíját is elnyerte, a doktori disszertációja pedig megjelent könyvben Between Equal Rights: A Marxist Theory of International Law címmel. Aktívan politizál, több mint egy évtizede tagja a brit szocialista munkáspártnak. Forrás és a teljes cikk: Cultura.hu

China Mieville: Konzulváros
Kiadó: Agave
Megjelenik: 2013. március 28.
Oldalszám: 464, feltételezhetően puhakötésben
Ára: 2980 Ft
Előrendelés 35% kedvezménnyel

Az ismert univerzum peremén, az Arieka nevű bolygón áll Konzulváros, ahol az emberek nemzedékek óta békésen élnek légburokba zárt diaszpórájukban. Az őshonos faj élő, szerves metropolisza az univerzum legkülönösebb teremtményeinek ad otthont, akikkel kizárólag a különleges adottságokkal rendelkező emberek, a konzulok képesek kommunikálni. Ariekán emberöltők óta minden a legnagyobb rendben zajlik, és Konzulváros éli a világtól elzárt gyarmatok békés, unalmas életét. Egészen addig, amíg egy újonnan érkező hajó és furcsa utasai fel nem borítják a megszokott egyensúlyt...
Avice kislányként azt hitte, Konzulváros maga az egész a világ – aztán egyike lett azoknak a keveseknek, akik kijutottak a gyarmatosított űrbe, ahol különös hajók siklanak a mindennapi világ alatti térben. Mire visszatér egykori otthonába, már teljesen más szemmel nézi a valaha természetesnek vett furcsaságokat, és bármennyire is tiltakozik ellene, mégis központi szerepet játszik a bolygót megrengető eseményekben.

Aztán van itt nekünk egy burok, ami már megjelent (nem is először), meg nagyon sokan imádják, jön a film, Meyer bukszája tovább hízik, és én nem élcelődöm, mert még nem olvastam, pedig állítólag sokkal, de sokkal jobb, mint a Twilight Saga.

Stephenie Meyer: A burok
Kiadó: Agave
Megjelenik: 2013. március 28.
Oldalszám: 528 oldal keménykötésbe rejtve
Ára: 3480 Ft
A film trailere, meg egy másik

A Földet elfoglalta a világűrből érkező idegen faj, amelynek tagjai irányításuk alá vonják az emberek elméjét, miközben testüket érintetlenül hagyják. Az emberiség túlnyomó része feladta, az ő testük már csak egy burok. A betolakodók a Földet paradicsommá változtatták. Saját maguk számára. Amikor egy nagyhírű, különc, világról világra vándorló lélek érkezik a bolygóra, az utolsó lázadók egyikének testét kapja ittlétéhez. A Vándor, aki Melanie Stryder testébe költözik, ismeri a nehézségeket amelyekkel szembe kell néznie egy emberi burokban élve. Egyvalamire azonban nem készült fel: hogy új testének előző lakója nemhogy nem költözött ki a burokból, de egyenesen visszaköveteli a tulajdonát. Melanie megtölti a Vándor elméjét az emlékeivel és képekkel a szerelméről, aki egy távoli helyen bujkál, és még mindig nem adta fel a harcot az idegenek ellen. Mivel a Vándor képtelen ellenállni a rátörő érzelmeknek, vágyakozni kezd a férfi után, akivel még soha nem találkozott. Aztán egy váratlan fordulatnak köszönhetően Melanie és a Vándor szövetségesekké válnak, és a két lélek ugyanabban a burokban vág neki az arizonai sivatagnak, hogy megtalálják a férfit, akibe mindketten szerelmesek…

A Metropolis Média is érkeztetett nemrég egy klasszikust a műfajon belül, hiszen az 1925-ben született Brian W. Aldiss nagy öregje a szakmának, és a sci-fiknek.

Brian W. Aldiss: Szuperállam
Kiadó: Agave
Megjelent: 2013.
Oldalszám: 272 oldal puhakötésű európai álom
Ára: 2990 Ft
25% kedvezménnyel a Galaktikánál lehet beszerezni

Megvalósult az európai álom! A 21. század közepére a határok megszűnésével létrejött szuperállam átrajzolta a világ hatalmi térképét, de a problémák ezzel még korántsem szűntek meg. A társadalmi rétegek és etnikumok közötti szakadékok tovább mélyültek, egy magát Tébolyfrakciónak nevező ellenállócsoport pedig arra biztatja az embereket, hogy nézzenek szembe a komor valósággal. A háborús fenyegetés és a globális felmelegedés veszélyei mellett a mindennapokat mégis leginkább a kellemetlenkedő androidok keserítik meg. Vajon életképes-e az unió utópiája, vagy az ember csak tönkretesz mindent, amihez hozzáér?

A végére hagytam két, már megjelent, abszolút MUST HAVE READ, azaz OLVASNI KELL! könyvet.
Előbbi sci-fi, a szerintem imádni való Vének háborúja sorozat következő kötete (de nem kifejezetten folytatás a szó hagyományos értelmében), a másik meg amolyan behatárolhatatlan fantasy, de meg se lepődnék, ha bármikor a Thursday Next sorozat folytán kint találnánk magunkat az űrben. (Mindenesetre benne találjuk magunkat a zűrben.) :)

John Scalzi: Szellemhadtest
Kiadó: Agave
Megjelent: 2013. 02.
Oldalszám: 304 oldal puhaborítású űrháború
Ára: 2980 Ft

Az emberiséget soha nem látott veszély fenyegeti, űrbéli gyarmatai ellen három intelligens faj szövetkezik. Három faj és egyetlen ember. Az emberiség egyetlen reménye az, hogy az áruló tudós a dezertálása során hátrahagyta az elméjéről készült biztonsági másolatot. De senki nem tudja, hogyan lehetne azt felhasználni. A Gyarmati Véderő Szellemhadteste soha nem az erkölcsi aggályairól volt híres, így megpróbálja egy klónkatonájába ültetni a lemásolt lelket... elvégre a háborút nekik kell megakadályozni, és ezért a célért mindenre hajlandóak. De elég lesz-e most is ennyi, ebben a mindent elsöprő háborúban?
Jasper Fforde: A Jane Eyre eset
Kiadó: Cor Leonis
Megjelent: 2013. 02.
Oldalszám: 380 oldal
Ára: 2990 Ft
Jasper Fforde New York Times bestseller-sorozata egy másik lehetséges és meglehetősen bizarr 20. század végi Angliába vezet el – olyan világba, ahol mindennapos az időutazás, kihalt állatfajok házilag klónozott példányai sétálgatnak a kertekben, virágzó feketepiacuk van a hamisított verseknek, és a művészeti irányzatok harcias hívei utcai csatákat vívnak egymással. Ebben a világban él Thursday Next, a rettenthetetlen irodalmi mesterdetektívnő, aki élete legnagyobb kihívásával szembesül, mikor a zseniális bűnöző, Acheron Hades a hírnév és a busás váltságdíj reményében elrabolja Charlotte Brontë nagyszerű regényének hősnőjét, Jane Eyre-t...


Kinek mi kerül a polcra?
Ha tetszett a poszt, oszd meg másokkal is!

0 megjegyzés:

Ne tartsd magadban...

Mondd el bátran a véleményed!

Ez a blog az ÖnTörvényű Bloggerek Klubjának tagja! Bárminemű plagizálás az Éhezők viadalán való azonnali részvételt vonja maga után!

Ha vinnél valamit, merthogy nem közkincs ám ez itt...

Creative Commons Licenc
Gretty Gretty szerint a világ - Egy regénylakás könyvei című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 3.0 Unported Licenc alatt van.
DMCA.com .

Ha üzennél...

Név

E-mail *

Üzenet *

Bemutatópéldány
Vendégszerepléseim a Klubrádió (95,3) Bemutatópéldány című műsorában, ahol Tímár Ágnessel beszélgetünk könyvekről.
.
 
Support : Creating Website | J. | Mas
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2010-2013 Egy regénylakás könyvei - All Rights Reserved