Kiera Cass: A párválasztó - Egy regénylakás könyvei Kiera Cass: A párválasztó - Egy regénylakás könyvei
Friss posztok:
Főoldal » , , , , » Kiera Cass: A párválasztó

Kiera Cass: A párválasztó

Írta: Gretty | 2013. július 17., szerda | 12:04

Fülszöveg:
Harmincöt lány. Egy korona. Egy lehetőség, ami az életben csak egyszer adódik. A Párválasztóban részt vevő harmincöt lány számára ez életük legnagyobb esélye. Egy lehetőség arra, hogy kiszabaduljanak abból az életből, amibe beleszülettek. Hogy belépjenek egy világba, amiben csillogó ruhákat és felbecsülhetetlen értékű ékszereket hordanak. Hogy palotában lakjanak és a csodás Maxon herceg szívéért vetekedjenek egymással. America Singer számára azonban kész rémálom Kiválasztottnak lenni. Azt jelenti ugyanis, hogy hátat kell fordítania titkos szerelmesének, Aspennek, aki egy alsóbbrendű kasztba tartozik. El kell hagynia az otthonát, hogy beszálljon az ádáz közdelembe egy koronáért, amire nem is vágyik. Egy palotában kell élnie, amit a lázadók erőszakos támadásai fenyegetnek állandóan. Aztán America megismeri Maxon herceget. Lassan megkérdőjelezi addigi terveit, és rádöbben arra, hogy az élet, amiről mindig is álmodott, talán köszönő viszonyban sincs a jövővel, amit korábban még csak el sem képzelt volna.

Szerző: Kiera Cass
Sorozat: The Selection #1
Oldalszám: 355
Kiadó: Gabo
Megjelenés: 2013


Soha, de soha többé nem fogok úgy belekezdeni trilógiába, hogy nincs meg mindhárom része, pláne, ha szerelmi háromszög is van benne, mert ezt egyszerűen nem lehet kibírni!

A Gabo idei nagy dobása Kiera Cass disztópiája, és azt hiszem, a műfaji besorolással meg is okoltam, hogy miért kellett nekem ezt előrendelni. Hahh, naná, hogy minden disztópia kell, ami csak a világon létezik, ráadásul annak ellenére kellett ez, hogy azért sejthető volt, hogy nem a műfaj csúcsa. De megbolondított a borító, olyannyira, hogy nem tájékozódtam előtte semmiről, csak mutatóujj megremeg, rendelés leadva.

Aztán majd hülyét kaptam, mikor 3 fejezet után leesett, hogy ez beza szerelmi háromszög, nem is kicsi, és köztudomású, hogy engem azzal ki lehet kergetni a világból. Ráadásul young-adult is ugyebár, de a műfajt átmenetileg rehabilitáltam magamban, valahogy a hosszas kihagyás után újra tetszik, épeszű keretek között, thanks to SZJG.

Szóval most, hogy már Tittit elüldöztem a könyv beszerzésének részleteivel, elárulom, hogy A párválasztó az ég egy adta világon semmiben sem eredeti, egy jól ollózott katyvasz innen-onnan, bár számomra leginkább az Éhezők viadala szájíz volt hangsúlyos... csak ez a Barbie-verzió.
35 lány, akik rámozdulnak a Nagy Ő-re, ki azért, mert még kergeti ama lányos vágyat, hogy úúú, hercegnő lesz belőle, és különben is, minden, ami herceg, az automatikusan pavlovi reflex a szerelem szinonimájával, ki azért, mert királynő akar lenni, ki meg azért, mert a kiválasztott lányok pénzt kapnak. (Ó, de szép is a szerelem, csak semmi anyagiasság.)

Egyébként elárulom, hogy továbbá abban a téveszmében is éltem, hogy akkor majd az első részben kiválasztunk, aztán a további részekre jönnek egyéb bonyodalmak, de persze ez se így van. Itt mindösszesen annyi történt, hogy megismertük a világot, bár elég felszínes, ennek megfelelően kellően felületesen. Visszaköszön némi Eskü Kimberly Dertingtől, mert hát kasztrendszer van, de hogy ennek valójában van-e jelentősége, arra nem tudtam rájönni, azon túl, hogy lehet a saját kasztoddal lefelé sznoboskodni. Mondjuk az is valami. :)
Szóval megismerjük America Singert (legpocsékabb név evör!!!), aki Ötös, és énekes (WTF). A helyszín amúgy Illéa a IV. világháború után, bár ezekről semmit sem tudunk meg, csak hogy jött a nagy gonsoz Kína még a III. vh.-nál, és jól leigázta az országot, ami egyébként Amerika volt (mily meglepő). Értitek: America Singer (Merre jársz írói kreativitás?)
Persze ő tehetséges, meg szép, meg szerelmes Aspenbe, ennek ellenére, vagy épp ezért, több száz, ha nem ezer lányból naná, hogy ő megy a tartományából királynőjelöltnek.

Választani azt persze nem sikerült, csak addig jutottunk, hogy a 35 főből szanáltuk a csajokat hatra, ráadásul elég huszárosan végig. Ebben viszont érezhető, hogy a karakterizálással némileg bajok vannak, sok azért 35 jellem, pláne, ha van még mellé két szépfiú is, akik szerencsére jobban sikerültek. 

De még mielőtt úgy tűnne, hogy szapulom a könyvet, elárulom, hogy a szerelmi háromszög, a young-adult kategória, és a számtalan, más könyvekből már ismert jelenet ellenére nagyon szerettem a könyvet. Mondjuk azt, hogy pontosan miért, nehéz lenne elmagyarázni, de talán köze van ahhoz, hogy Kiera Cass azért tud írni. Na, nem mondom, hogy irodalmi Nobelt neki, ahhoz mindenképpen van tehetsége, hogy egy fenékkel befaljam a könyvet, és most itt vinnyogjak a folytatás után, még úgy is, hogy nem kifejezetten függővég a befejezés.
Maradt persze még dolog a következő részekre, de azt hiszem, én már most tudom, hogy a végén, a legvégén ki kivel ül nászt, mégis végig fogom vinni lelkesen a trilógiát, mert van ebben a könyvben valami. Talán csak annyi, hogy jó időben talált meg, talán több, mindenesetre ha ajánlanom kellene (mondjuk mi másra való a blog - hehe), akkor a műfajt kedvelőknek feltétlen javaslom megtekintésre, mert lehet teamesedni (részemről TEAM MAXON! ;) ), szórakoztató és gördülékeny, és láttunk már ennél sokkal semmilyenebb könyvet a műfajon belül. A borító meg egyenesen csodálatos.
Viszont aki már nehezen viseli a ya-t, azt szépen kérem, tartsa távol magát a könyvtől, mert igen, vannak hibái, még csak nem is rejtetten, viszont annyira megkedveltem a könyvet, hogy nem szeretnék rosszat hallani róla.
Tudom én azt magamtól is, de attól még szeretem!

Nem tudom pontosan, hogy miért, de mégis, valahogy benne van a kedvenc potenciál, pedig kő egyszerű, rém romantikus, és tényleg nem nagyon tudnék három dolgot felsorolni karakterenként, ami jellemző a szereplőkre, de van valami hangulata, valamiért olvastatta magát, és már rég rájöttem, hogy alapjában véve az a mérce a könyveknél, hogy mennyire akar leválni a kezemről olvasás közben. A párválasztó meg nem akart, nagyon nem akart kiesni belőle. Hiába no, kell néha ilyesmi még az én szőrös szívemnek is, mert hát mit tagadjam, időnként jó elmerülni abban a hitben, hogy a herceg valahol egy palotában vár, és kedves és megértő, meg minden jó, amit csak el lehet mondani, és naná, hogy a nagypofájú csajba szeret bele, aki azt se tudja, hogy mit akar. :) Kell ilyen a lányoknak néha!
Úgyhogy most sírás van, mert messze még a folytatás, márpedig nekem az KELL! Lehetőleg minél előbb.

Szerintem:
Szerinted?




Erősen spoileres történeti áttekintése az első résznek, naná, hogy Barbiekkal. :)

Ha tetszett a poszt, oszd meg másokkal is!

8 megjegyzés:

  1. Hát ez a videó a végén epic:D

    VálaszTörlés
  2. @Titti
    És mit ad a könyves isten, az Epic Readses csajok készítették. :D

    VálaszTörlés
  3. LOL :D
    Ám a bejegyzés is jó, példának okáért benne van a nevem:DDD

    VálaszTörlés
  4. @Titti
    Még szép, hiszen te rühelled a hosszú felvezetést, viszont ide muszáj volt, hogy érzékeltessem, mennyire csak a borító miatt döntöttem, és nem tudtam semmit a könyvről. De még jobb is ez így, mert képes lettem volna lebeszélni magam. :D

    VálaszTörlés
  5. "my heart is broken"
    és Celeste a legjobb.:DD

    a poszt is jó nagyon, bár el nem tudom képzelni, mit szeretsz benne ennyire.:))

    VálaszTörlés
  6. @Tara Nima
    Hogy cukiii, és pihentető, és romantikus. Most ilyen kis romantikus hangulatban vagyok. :D
    Celeste meg egy picsa. Őt nem szeretjük! :D

    VálaszTörlés
  7. Jól van, neked elnézem ezt a kis intermezzót:D (most az egyszer:D)

    VálaszTörlés
  8. Kedves Gretty!
    Nekem is nagyon bejött a könyv. Talán még az ámulattól nem látom benne a hibákat úgy, mint te, de lehet nem is baj. Ahogy mondtad, néha kell, hogy ilyen álmodozós regényt is olvassunk.

    Kérdezném tőled: Elolvastad már Az Elitet, a folytatását? Én még húzom az agyam kicsit mielőtt megveszem. Pláne tudva azt, hogy a 3. rész leghamarabb 2014 karácsonyakor érkezik hozzánk.

    Valamint suttogva és minden arcbatolás nélkül szerettem volna elmondani, hogy a hiányt pótolva a FB-on egy rajongói oldalt is létrehoztam a trilógiának :)
    Csupa mesebeli dolog szerepel rajta, de igyekszem információkat is biztosítani: https://www.facebook.com/theselection.hun

    Könyvekben gazdag új évet kívánok neked!
    Edith

    VálaszTörlés

Ez a blog az ÖnTörvényű Bloggerek Klubjának tagja! Bárminemű plagizálás az Éhezők viadalán való azonnali részvételt vonja maga után!

Ha vinnél valamit, merthogy nem közkincs ám ez itt...

Creative Commons Licenc
Gretty Gretty szerint a világ - Egy regénylakás könyvei című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 3.0 Unported Licenc alatt van.
DMCA.com .

Ha üzennél...

Név

E-mail *

Üzenet *

Bemutatópéldány
Vendégszerepléseim a Klubrádió (95,3) Bemutatópéldány című műsorában, ahol Tímár Ágnessel beszélgetünk könyvekről.
.
 
Support : Creating Website | J. | Mas
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2010-2013 Egy regénylakás könyvei - All Rights Reserved