Leiner Laura: Szent Johanna gimi 1. - Kezdet - Egy regénylakás könyvei Leiner Laura: Szent Johanna gimi 1. - Kezdet - Egy regénylakás könyvei
Friss posztok:
Főoldal » , , , , » Leiner Laura: Szent Johanna gimi 1. - Kezdet

Leiner Laura: Szent Johanna gimi 1. - Kezdet

Írta: Gretty | 2013. július 2., kedd | 12:56

- Elmondanád, hogy a gimis lányok miért ilyen egyszerűek? - kérdezte érdeklődő arckifejezéssel.
- Hogy érted?
- Valósággal megvesztek az ostoba, semmirekellő, tudatlan, nagyképű, bunkó és minimális intelligenciahányadossal rendelkező fiúkért. Miért?

Fülszöveg:
Új magyar ifjúsági könyvsorozat nyolc kötetben a nagyon tehetséges fiatal szerző tollából! Ha elkezded, biztosan nem tudod majd letenni!!! Tuti, hogy függővé válsz! Egy sorozat a való életről. Egy sorozat, amely itt és most játszódik. Egy gimi, ahová mindenki szívesen járna. Srácok, akik olyanok, mint te és mégis mások. A történet rólad is szól!

Oldalszám: 386
Kiadó: Ciceró
Megjelenés: 2010


Jó könyv lenne ez, csak ne írták volna a hátuljára, hogy Egy sorozat a való életről...
Hát kérdem én, hogy mennyire fedi a mai magyar valóságot egy rózsadombi magániskola, és az ott tanulók? Nem mondom, aranyosak, meg minden, de a realitás azért nem 12 fő a II. kerületben, hanem 30-35 fő, akik közül kétharmad kollégista, legalább ugyanennyi, változó elosztásban olyan szülők gyereke, akik bizony a kölyökre sem igen figyelnek, nemhogy egy nappalira való szakkönyvet halmozzanak fel a tinédzserkorról.
És nem tudom, milyen lehet manapság 14 évesnek, vagy ekkora gyereket nevelő szülőnek lenni, de az fix, hogy nem gügyögve kis barát-ozik normális ember, vagy ha mégis, a gyereke tuti rászól, hogy az óvoda véget ért 8 éve.

Szóval jó könyv ez, csak már nem feltétlen nekem való.
SzJG emó
Olvasmányos, meg könnyed, és kifejezetten tetszik a naplóforma, de messziről sem hibátlan.
Zavar, hogy Reni folyton Jaj-og, és hogy egyáltalán nem tud reálisan, a korának megfelelő könyveket olvasni, mert oké, hogy annak idején én is Tolsztojjal sznoboskodtam, de nem is volt még ekkora keletje a young-adult könyveknek. És kifejezetten jókat röhögök kínomban azon, hogy a szülei baromi eltúlzottak, hiszen az átlagiskolás anyja persze, hogy tévés meteorológus, aki nem tud főzni, ezért a család java része esti nassra szorul, mégsem betegedtek le még az egyoldalú, melegszendós étkezésektől (jut eszembe, magániskolákban nincs sulimenza?)... Meg mondom, ez a gyereknevelési szakkönyvezés. Hát hol van ilyen? Illetve tuti van ilyen, de kérem, az baromira nem a magyar átlag, márpedig ez a sorozat állítólag arról mesél. Elképzelni nem tudom, hogy be lehet vinni, és a tévére kötni PSP-t a mai iskolákban, bár lehet, hogy be kellene néznem egybe, és ugyan már, mi ez az amcsis Kinga-klikk stílus?

Legyen persze pozitív oldal is: Sims Rulez!, a rajz tényleg ritka értelmetlen egy tantárgy, buktatni belőle meg kifejezetten szemét egy dolog; Ricsi, meg a kémia, bár elképesztően hihetetlen, már-már fantasy elem, de hatalmas röhögéseket ért el nálam; Dávid meg Zsolti szívatásai meg - Big Like!

Úgyhogy igen, értem egyébként, hogy miért szeretik sokan, és nagyon örülök is neki, csak nekem ez már picit idegen (főleg így a 9. osztály), és sok, hogy naponta kell gimibe járnom a szereplőkkel, akik szerintem tök szerencsétlenek abban az értelemben, hogy én a 35 fős osztályokra esküszöm. Na az, buli! 12 fő? Elképesztően nyeszlett.

De ami előtt teljesen értetlenül állok, és megráznék minden SZJG rajongót...
Gyerekek! Cortez csak egy kiraqatsrác, én fogyasztható személyiséget nem fedeztem fel nála, azon túl, hogy több nyelvet beszél, a tök irreális családi hátterének hála, önmagára és tudására igénytelen, majdhogynem sötét, mint az éjszaka. (És szerintem diszlexiás is, viszont ha tényleg, azzal érdemes lenne érdemben is foglalkozni.) Ő lenne az etalon? Ezért volt a hiszti tavaly az Álompasi szavazáson?
Könyörgöm, vegyétek már elő az eszeteket, és a szemeteket, mert annyira egyértelmű, hogy messze a legjobb vasi az egész bagázsból az Arnold gyerek. Teljesen rendben van, értelmes, normális, valahol rebellis is, hiszen folyton késik, és olyan poénokat betol időről-időre, hogy még én is hangosan röhögök... szóval inkább szavaztatok volna rá tavaly!

De meg kell hagyni, azért olvastatja magát a sztori, még ha nem is marom le a bőrömet, hogy egyéb teendőim helyett a könyvre vethessem magam. Azt viszont nem tudom, hogy folytatom-e, ugyanis mint fentebb említettem, ez így nekem még kevés. Biztos, hogy idővel egyre jobb és jobb lesz, már látszik Leiner Laura stílusán és fantáziáján, hogy megvan benne minden, ami ehhez kell, de megmondom őszintén, engem már ez az első rész nem kötött le annyira, hogy reszkessek a folytatásért, max, csak ha valaki most írásban adja, hogy idővel esetleg tiniszex is lesz mondjuk, vagy Reni szülei leszoknak az affektáló ripacskodásról... Ha viszont nem, akkor kipróbáltuk, köszönjük, jó'van, de nagyjából ennyi, esetleg majd megy ajánlásba a kiskamasz rokonságnak, ha elfogyott a Harry Potter. 

Szerintem:
Szerinted?




Ha tetszett a poszt, oszd meg másokkal is!

9 megjegyzés:

  1. szerintem ne folytasd, mert nem lesz egyre jobb, sőt. igazából a színvonal marad, a történet marad, és igaz, én csak 3 részt olvastam belőle, de a harmadikat már marhára untam. semmi új nem történik benne. Cortez az isten, érte eped Reni, mellesleg vannak tanórák, és anyuci kisbarátozik folyamatosan. a hajam téptem tőle.
    sztem az első egy-két rész még elmegy, bár a körülötte kialakult hisztériát nem igazolja, de onnantól lejtmenet.

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Cortezt jobban megismerjük de az első részben szerintem is csak egy jól eladott sablon volt. Reni panaszáradata marad, a szülőktől én is ki voltam, nem változik, de Virág egyre butább lesz. :D

    Három évvel vagyok a gimi után és én is ezt írom: ez nem a való élet.
    Amúgy én a nyolcadik kötet végére megutáltam Renit...
    Viszont a hatos a poénok miatt jó, Zsolti igazán kitett magáért, már csak ezért ajánlom hogy olvasd végig. :D Én ezért tettem.

    VálaszTörlés
  3. Tiniszex, mi? Az bezzeg motiválna? :D
    Egy kötetet láttam, cuki volt, és értem, mit szeretnek rajta.
    (De én se vagyok célközönség, olyan szinten nem emlékszem a pár hónapja olvasott könyvre, hogy a főhős neve se ugrik be, ha rákérdeznek. :))

    VálaszTörlés
  4. Hát, eddig sem nagyon akartam rávenni magam, igazából csak azért olvastam volna, mert kíváncsi lennék, mi ez a felhajtás körülötte, de ez a bejegyzés is csak egyre inkább arról győz meg, hogy nem kell ez nekem :D

    VálaszTörlés
  5. Na, hol vannak már a SZJG fanok?
    Itt a fényes lehetőség egy kis trollkodásra;)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jelen, jelen! Én szeretem bár elmúltam 30...... Abból a szempontból nekem tükrözi a valóságot, hogy pont így rajongtam egy fiúért mint Reni, csak ott nem lett happy end. A többi meg csak körítés :D

      Törlés
    2. :D @Titti még nem tudja, hogy hozzám nem járnak trollok, még ha ősfanok is olyan könyvnél, amiről épp nincs annyira jó véleményem. (Látod Titti!)
      Viszont az SZJG sztorinak ezek után volt folytatása, bár nem írtam róla.
      Jelentem, folytattam végül a sorozatot, olvastam az összes könyvet, és tiszta szerelmes lettem Pósa Ricsibe. ♥ :D

      Törlés
  6. én fan vagyok de nem trollkodom mert azért látom a hibáit. És nem értek egyet Nimával mert szerintem igenis egyre jobb, az első kötet csak bevezető. A csúcspont egyértelműen a 3-4-5. kötet mert sok fordulat történik meg előrelépés, idősödnek a szereplők, a poénok is jobban ülnek.
    Ha kíváncsi vagy Ricsi kémiás menetelésére akkor folytasd mert egészen elfajul ez a dolog :D És igen Zsolti miatt érdemes olvasni mert vele is nagyot fordul a világ a 3. kötet környékétől. Cortez pedig egy üresfejű figura eleinte, de ha az ember végigköveti és jobban megismeri, nos szeretném ha a kamasz lányomnak ilyen megbízható és normális barátja lenne mint ez a srác, remélem ez még nem volt spoiler.
    Szerintem a varázsa éppen abban van hogy valamilyen szinten tényleg elrugaszkodik a valóságtól. Mindenki szeretne ilyen gimibe járni: akit kirekesztenek, vagy ne mvesznek észre, akiknek nincsenek barátai, aki egy kis izgalomra vágyik, vagy aki ebben a fene hülye világban normális értékrenddel bír, ők szívesen járnának ide, hogy találgassák mi a frászt rág Gondos folyamatosan :D óóó és Máday Emília igazgatóhelyettes asszony...Zsoltival vs Máday hát ha másért nem ezért is érdemes olvasni. Ne add fel Gretty szerintem jó kis happy bonbon ez tessék tessék tovább menetelni, úgyis gyorsan fogy:)))

    VálaszTörlés
  7. Egyetértek veled, nem rossz ez a történet, de meg vannak a maga hibái. Én végig olvastam a sorozatot, mert szórakoztatásra nem volt rossz, és csak néha akartam a falat kikaparni miatta :D
    Egy díjat is szeretnék adni neked:
    http://hirannethvilaga.blogspot.hu/2013/07/dij.html

    VálaszTörlés

Ez a blog az ÖnTörvényű Bloggerek Klubjának tagja! Bárminemű plagizálás az Éhezők viadalán való azonnali részvételt vonja maga után!

Ha vinnél valamit, merthogy nem közkincs ám ez itt...

Creative Commons Licenc
Gretty Gretty szerint a világ - Egy regénylakás könyvei című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 3.0 Unported Licenc alatt van.
DMCA.com .

Ha üzennél...

Név

E-mail *

Üzenet *

Bemutatópéldány
Vendégszerepléseim a Klubrádió (95,3) Bemutatópéldány című műsorában, ahol Tímár Ágnessel beszélgetünk könyvekről.
.
 
Support : Creating Website | J. | Mas
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2010-2013 Egy regénylakás könyvei - All Rights Reserved