Maximális döntésképtelenség - Egy regénylakás könyvei Maximális döntésképtelenség - Egy regénylakás könyvei
Friss posztok:
Főoldal » » Maximális döntésképtelenség

Maximális döntésképtelenség

Írta: Gretty | 2013. augusztus 12., hétfő | 10:18

Mostanában sok volt a mocorgás, egymást érték a könyves események, meg mindenki sorra jelenti be az újdonságokat, én meg már egyre nehezebben követem ezeket, így szépen kivártam, míg az egyik legaktívabban újdonságozó kiadó, a Maxim befejezi a közleményeket.
Nos, ez úgy tűnik, hogy megtörtént, és nem kevesebb, mint 20 új könyv várható tőlük. (Legalább...)

Azt szeretem a Maximban, hogy világosan látszik náluk, hogy van némi nevelési jelleg a választásaikban. Nem csak úgy felvásárolják az aktuális trendeket, amiket már olvastunk más címmel, meg szereplőkkel, de persze lényegében ugyanazt, mint másnál, hanem helyet kapnak az igényes, történelmi színezetű, vagy egyszerűen csak elgondolkodtató regények is.
Jó, persze részre hajló vagyok, hiszen egy korábbi, nagyon kedves tanárnőm szerzőjük, s bár biztos vagyok benne, hogy a könyvválasztásban ő annyira nem játszik szerepet, mégis felismerem a címlistában az általa közvetített értékeket is. Ez pedig nagyon szimpatikus.

Mivel a Maxim kínálatából tavaly is közösen garázdálkodtunk unokahúgommal, így idén is őt kértem fel, hogy tobzódjunk együtt, és válasszuk ki ebből a 20 könyvből azt az 5-5 történetet, ami mindenképpen számíthat ránk a magyar megjelenés után. (Aztán majd megint megyek kiadót látogatni. ;))

Mondjuk, a döntés nagyon nem volt egyszerű, kábé addig ment is valahogy, míg tízre szűkítettük a címeket, aztán viszont keserves szenvedés volt még azt megfelezni. (Szóval még könnyen jöhet újabb ötös lista.) De muszáj volt, mert valami miatt még csak nem akarnak politikusbéreket utalni, így egyelőre Maximos közös könyvtárral oldjuk meg a dolgokat, azaz, úgy válogatunk tőlük, hogy utána kölcsönkönyvtárazunk egymásnál. (Na, arról nem is beszélve, hogy még az előző merítésből sem szereztünk be mindent, ami érdekel bennünket... :\)

Íme hát a teljes lista, egyelőre még a külföldi borítókkal, amik hamarosan várhatóak kis hazánkban is.




























Ez pedig az egyéni Top5 lista, amik persze a magyar megjelenésekhez közeledve, a folyamatosan bővülő információk fényében még változhatnak, ám így első körben ők tűnnek biztos vételnek.

Amy Top5
Abbi Glines: The Vincent Boys
Alan Bradley: The Sweetness at the Bottom of the Pie
Emma Garcia: Never Google Heartbreak
Jennifer E. Smith: This Is What Happy Looks Like
Sherry Gammon: Unlovable

Alan Bradley és Sherry Gammon könyvei, bevallom, a borítójukkal vonták magamra a figyelmüket. Mindkettő máshogy, de azonnal odavonzotta a szemem a könyveikre.
Jennifer E. Smith újabb könyve biztos választás, ugyanis nálam lakik a Vajon létezik szerelem első látásra? című korábbi regénye is, amivel kapcsolatban bár már sokra nem emlékszem, az élénken él bennem, hogy nagyon szerettem olvasni. Emma Garcia a címválasztással hívta fel a figyelmemet, aztán tovább erősödött az érzés, hogy ez nekem kell, hiszen nagyon szeretem a szerelmi történeteket. Abby Glines pedig számomra is jónak tűnik, inkább írom a nyalókás könyvet is, nehogy veszekedés legyen a vége. ;)

Gretty Top5
Abbi Glines: Breathe
Abbi Glines: The Vincent Boys
Elizabeth Richards: Black City
Katherine Boo: Behind The Beautiful Forevers
Peter Heller: The Dog Stars



Abbi Glines duplán is tuti befutónak tűnik, s bár a The Vincent Boys borítószavazás nem teljesen úgy alakult, ahogy reméltem, nem ezen fog múlni, hogy benevezek-e a sorozatra. Előbbi könyve new adult, azt meg szeretjük, Morgan Matson mellé tökéletes lesz, utóbbi pedig bár young-adult és gimis, valamiért birizgálja a fantáziám.
Elizabeth Richards és Peter Heller könyvei is viszonylag egyértelmű választások, posz-apokaliptika, olyat meg előttem nem lehet úgy meglengetni, hogy ne akarjam azonnal.
Katherine Boo pedig egzotikus helyszínével váltott helyet a listára, hiszen India minden ízében különlegesség, ráadásul olyan, amiről szívesen olvasok.

Ha tetszett a poszt, oszd meg másokkal is!

2 megjegyzés:

  1. Így egyben látni most sokkoló volt, bár nekem elég könnyű dolgom lenne, mert 2 könyv érdekel - a Grave Mercy és a Reason to Breathe. Meg persze a Ragyogás folytatása, ha érkezik. De jóféléket választottatok ti is, remélem, mind jó lesz! :))

    VálaszTörlés
  2. @abstractelf
    Őszintén szólva, azóta már teljesen rákattantunk Abbi Glines teljes munkásságára. :D

    VálaszTörlés

Ez a blog az ÖnTörvényű Bloggerek Klubjának tagja! Bárminemű plagizálás az Éhezők viadalán való azonnali részvételt vonja maga után!

Ha vinnél valamit, merthogy nem közkincs ám ez itt...

Creative Commons Licenc
Gretty Gretty szerint a világ - Egy regénylakás könyvei című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 3.0 Unported Licenc alatt van.
DMCA.com .

Ha üzennél...

Név

E-mail *

Üzenet *

Bemutatópéldány
Vendégszerepléseim a Klubrádió (95,3) Bemutatópéldány című műsorában, ahol Tímár Ágnessel beszélgetünk könyvekről.
.
 
Support : Creating Website | J. | Mas
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2010-2013 Egy regénylakás könyvei - All Rights Reserved